Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Το στοίχημα του Γιώργου


Κυριακή 28 Μαρτίου 2010  
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ 
Oι πιο αισιόδοξοι στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν από την Παρασκευή, εκτιμώντας ότι τα δύσκολα πέρασαν. Οι πιο ρεαλιστές εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι, πιστεύοντας ότι τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν.
Ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε το στοίχημα των Βρυξελλών, αλλά τώρα θα πρέπει να κερδίσει και το στοίχημα των αγορών, το οποίο εξαρτάται από την πειθαρχία που θα δείξουν οι ....

υπουργοί του!
Μόλις την περασμένη εβδομάδα επτά από τα στελέχη του ζήτησαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξαιρέσεις από τις περικοπές στον μισθό των υπαλλήλων τους και είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν αν αρχίσουν να πιστεύουν πως αν δανειστεί φθηνότερα η χώρα, τότε στο εξής «λεφτά θα υπάρχουν».
Αυτά άλλωστε έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Και άλλες φορές η οικονομία έφτασε στα όρια της κατάρρευσης, αλλά μόλις άρχισε να ανακάμπτει οι υπουργοί άρχισαν να μοιράζουν επιδοτήσεις και επιδόματα, χωρίς κανένας να τους εμποδίσει.
Αυτή είναι και η δυσκολότερη πρόκληση του Γιώργου. Να συνεχίζει να λέει «όχι» στους υπουργούς του. Ως τώρα κανένας από τους προκατόχους του δεν το κατάφερε, και τα αποτελέσματα είναι σε όλους μας γνωστά...
(http://kraxtis-gr.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: