Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΚΥΡΙΟΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!


ΣΑΒΒΑΤΟ 27/03/2010

http://antikrogias.blogspot.com/

Έλαβα το παρακάτω email από πολύ καλό φίλο και σύντροφο και το αναδημοσιεύω γιατί  συμφωνώ απόλυτα:
"1893: Η κατάσταση της οικονομίας είναι απελπιστική. Η ραγδαία πτώση στην διεθνή τιμή της σταφίδας αποτελειώνει την εύθραυστη ελληνική οικονομία. Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο άνθρωπος που κλήθηκε να διαχειριστεί μια ήδη κατεστραμμένη οικονομία, ο πολιτικός που επιτέλεσε ένα πρωτοφανές έργο στις υποδομές της χωράς, αναγκάζεται να εμφανιστεί στη Βουλή το Δεκέμβριο του 1893 και να ανακοινώσει τη χρεοκοπία με την ιστορική φράση: «Κύριοι, δυστυχώς, πτωχεύσαντος»!
Με αυτόν τον τρόπο, ο πολίτικος που άλλαξε όσο λίγοι την φυσιογνωμία της....

Ελλάδας, συνέδεσε το όνομα του με τη χρεοκοπία της χωράς. Πόλη κρίμα και πολύ άδικο...

2009: Ο Γιώργος Παπανδρέου παραλαμβάνει μια κατεστραμμένη οικονομία. Αμέσως μετά τις εκλογές αποκαλύπτεται σε όλη της τη διάσταση η αλήθεια: η οικονομική κατάσταση της χωράς δεν είναι άπλα δύσκολη, είναι τραγική. Όλοι, εταίροι, σύμμαχοι, κερδοσκοπικά εγχώρια και ξένα λαμόγια σπεκουλάρουν πάνω στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Επι μήνες οι εφημερίδες βρίθουν πληροφοριών ότι χιλιάδες καταθέτες αποσύρουν τα χρήματα τους από τις ελληνικές τράπεζες φοβούμενοι κατάρρευση του τραπεζικοί συστήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πολιτικός που θέλει να συνδέσει το όνομά του με το άλμα της χωρά στο μέλλον, μέσα από ριζικές αλλαγές στο κράτος, στην ανάπτυξη, στο κοινωνικό κράτος, αντιλαμβάνεται ότι "η μητέρα όλων των μαχών" είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας.

Έχει απέναντί του τα οικονομικά δεδομένα. Την απύθμενη δυσπιστία όλης της διεθνούς κοινότητας. Το τσουνάμι εξοργιστικής αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου.

Ξεκινάει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να αντιστρέψει το κλίμα. Αποφασίζει σκληρά μετρά, μετρά που πότε δεν θα αποφάσιζε σε ομαλές συνθήκες, μετρά που κανένας προκάτοχός του δεν είχε διανοηθεί καν να πάρει υπό το φόβο του πολίτικου κόστους. Κηρύσσει τον πόλεμο απέναντι στα κερδοσκοπικά χαμογιού που τζογάρουν πάνω στην χρεοκοπία της χωράς.

25 Μαρτίου 2010: Είναι ουσιαστικά η ημέρα που η Ελλάδα σώθηκε από μια ακόμη χρεοκοπία. Αυτή είναι η πεμπτουσία της εθνικής επιτυχίας Παπανδρέου: Η Ελλάδα σώθηκε από την χρεοκοπία.

Οριστικά; Ακόμη κι αν είναι όντως οριστικά, καλύτερα να μην το πούμε πότε. Γιατί το εθνικό μας σπορ, η χαλάρωση, δεν συγχωρείται πια. Αυτό το ξέρει καλά ο Γιώργος. Για αυτό και οι δηλώσεις του μετά την εθνική επιτυχία της 25ης Μαρτίου ήταν υπόδειγμα αυτοσυγκράτησης.

Στο βλέμμα του όμως μπορεί κάνεις να διακρίνει την ανακούφιση - είτε προσωρινή, είτε οριστική.

Ας το πω εγώ λοιπόν αφού εκείνος είναι πολύ gentleman για να το κάνει : ΚΥΡΙΟΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!

Και ας ελπίσουμε όλοι ότι είναι η τελευταία φορά που η χωρά μας αντιμετωπίζει αυτό τον κίνδυνο.

Στο χέρι μας είναι". 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: