Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας Δ. Φώτης: "Πρέπει να διαφυλάξουμε τα κεντημένα που κατακτήθηκαν με δύσκολους αγώνες"

ΣΑΒΒΑΤΟ 13.03.2010
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Διευθυντής κ. Σ. Οφίδης, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο εκπρόσωπος του κ. Παπαγεωργίου, ενώ σε χαιρετισμό που απέστειλαν οι βουλευτές Μαρία Μίχου και Κώστας Κουκοδήμος, τόνισαν ότι συμπαραστέκονται στα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών....

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας Δημήτρης Φώτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι το 2010 έκανε την είσοδο του με τους χειρότερους οιωνούς τόσο για τη χώρα μας όσο και για τον Έλληνα αστυνομικό.
Όπως υπογράμμισε η κομβική θέση και η πολυποίκιλη σύνθεση των κατοίκων του νομού, δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα χάρη όμως στις συνεχείς προσπάθειες των αστυνομικών μπορούν να πουν ότι υπάρχει σε υψηλό επίπεδο ασφάλεια και τάξη.
"Στους κατοίκους του νομού μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας σε ότι αφορά την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας. Στη φυσική και πολιτική μας ηγεσία τονίζουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα τους θεσμούς και την ιεραρχία αλλά απαιτούμε ταυτόχρονα τον σεβασμό και την αναγνώριση του λειτουργήματος που επιτελεί ο Έλληνας αστυνομικός. Έχουμε κάθε καλή διάθεση και πρόθεση στο μέτρο του δυνατού στην ανάγκη και εμείς να συμβάλουμε στη διάσωση και ανόρθωση της οικονομίας πλην όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι στην άνευ όρων  παράδοση και ασύστολη περικοπή των ήδη πενιχρών αποδοχών μας, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι δεν είναι οι Έλληνες αστυνομικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή και δεν είναι δυνατόν να καλούνται να συμβάλλουν ισόποσα με τους έχοντες βίλες κότερα και πολυτελή αυτοκίνητα".
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τον κ. Φώτη τα προβλήματα των αστυνομικών χρονίζουν και αφορούν στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, στην παραμονή της έδρας του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Κατερίνη. Ακόμη, η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή, δηλαδή ο εφοδιασμός των αστυνομικών υπηρεσιών με κατάλληλα οχήματα, και όλου του μάχιμου προσωπικού με σύγχρονο ατομικό εξοπλισμό. Επίσης, άμεση κατάρτιση και ψήφιση νέου μισθολογίου με ενσωμάτωση των πάσης φύσεως επιδομάτων.
"Αξιώνουμε από την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με σωστές θέσεις και αποφάσεις να ενισχύσουν το φρόνημα των αστυνομικών" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου περιλαμβάνονται η αύξηση του βασικού μισθού  του νέου αστυφύλακα τα 1300 ευρώ, η αύξηση της αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθήμερου και νυκτερινής εργασίας, καθώς και η προκαταβολή του συνόλου της δικαιούμενης αποζημιώσεις για τις μέρες εκτός έδρας κατά τις αποσπάσεις - προσωρινές μετακινήσεις.
Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ζητείται η ένταξη των τακτικών επιδομάτων στις  συντάξιμες αποδοχές, καθώς και ενιαίος κλάδος υγείας για όλο το αστυνομικό προσωπικό.(Π.Α)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: