Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Μηνύματα βουλευτών για την Ημέρα της Γυναίκας

«H 8η Μαρτίου είναι παγκοσμίως μια ημέρα με άρωμα γυναίκας. Είναι ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων και αφετηρία νέων στόχων για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων.
Η υπόθεση της ισότητας είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε μια επέτειο!
Είναι υπόθεση της καθημερινότητάς μας, είναι υπόθεση και στοίχημα όλων μας!
Μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις για νέες θέσεις εργασίας, ισότητα στους μισθούς ανδρών και γυναικών, στήριξη στην οικογένεια, ενίσχυση των ....κοινωνικών δομών για την προστασία και τη βοήθεια της γυναίκας, τα ολοήμερα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τη βοήθεια στο σπίτι, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στην Ελληνική κοινωνία και την Ελληνίδα γυναίκα. Καμία γυναίκα δεν αξίζει την περιθωριοποίηση, καμία γυναίκα δεν πρέπει να μπαίνει σε σειρά εφεδρείας.
Σύμμαχος και συμπαραστάτης σας θα αγωνιστώ για να απολαμβάνουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες».
Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ.
 
 
Κάθε χρόνο στις 8 του Μάρτη, τιμούμε τους αγώνες του γυναικείου κινήματος και αποτιμούμε τις κατακτήσεις των γυναικών. Ταυτόχρονα είναι η αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την κατοχύρωση της ισότητας ανδρών και γυναικών σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Στη σύγχρονη εποχή και ειδικότερα στις λεωφόρους των επιχειρήσεων, των επιστημών και της παραγωγής, η γυναίκα κατακτά ολοένα και πιο σημαντική θέση. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι, να πάψουν να περιθωριοποιούνται οι γυναίκες, να πετύχουμε την εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής της σύγχρονης γυναίκας, των νέων γονιών, προσφέροντας κοινωνικές πρόνοιες, εργασιακές ευκαιρίες ικανές να την υποστηρίξουν με αποτελεσματικό τρόπο.
Η δυναμική παρουσία των Γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία δεν είναι μόνο αναφαίρετο δικαίωμά τους. Αποτελεί συνθήκη αναγκαία και απαραίτητη για μια δημοκρατική κοινωνία, με προοπτική ανάπτυξης και ελπίδα για το μέλλον.
Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την εγγύηση ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και προοπτική να αλλάξουν τα πράγματα. Προωθούμε λύσεις και διέξοδο στην ελληνική κοινωνία για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών, προς όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.
Θανάσης Παπαγεωργίου
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας


Η σημερινή ημέρα δεν είναι απλά μια επέτειος  για τη γυναίκα, αλλά ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς τους στην  ίδια τη ζωή.
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας .
Από τότε μέχρι σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει αλλά πάντα αιχμή του δόρατος είναι η  ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Η φετινή επέτειος της 8ης Μαρτίου βρίσκει τις γυναίκες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πολλαπλής κρίσης που πλήττει πολλά από τα δικαιώματά τους.
Οι γυναίκες, εξακολουθούν να βιώνουν διακρίσεις και ανισότητες. Καταγράφονται αυξημένα ποσοστά ανεργίας, και χαμηλές αμοιβές.
Η συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων συμβάλλουν στην πρόοδο των γυναικών σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Η πλήρης συμμετοχή τους, επί ίσοις όροις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της ισότητας, της ανάπτυξης και της προόδου. Ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δίνει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη γυναικεία συμμετοχή.
Ως γυναίκα και ως βουλευτής θα είμαι πάντα δίπλα σας στους δίκαιους και έντιμους αγώνες μας.
Μαρία Μίχου
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: