Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Φήμη για εισβολή των ρωσικών τανκ στη Γεωργία σπείρει τον πανικό

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-3-2010 (enet.gr)
Κρύος ιδρώτας έλουσε τη Γεωργία το Σάββατο, όταν φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε την ψευδή είδηση ότι ρωσικά άρματα είχαν εισβάλει στην πρωτεύουσα και ότι ο πρόεδρος της χώρας, Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε.... σκοτωθεί. 
Το κανάλι Imedi TV παρουσίασε το ρεπορτάζ σαν "αναπαράσταση πιθανών γεγονότων" αλλά η προειδοποίηση αυτή δεν εμφανίστηκε σε όλους τους τηλεθεατές και έτσι οι κάτοικοι του Τμπιλίσι ξεχύθηκαν, πανικόβλητοι στους δρόμους.
Το ρεπορτάζ είχε χρησιμοποιήσει εικόνες από τον Αύγουστο του 2008 όταν η Ρωσία κατατρόπωσε τις ΗΠΑ, σύμμαχο της Γεωργίας, στην Νότια Οσετία και τα ρωσικά τανκς έφρασαν σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Τμπιλίσι.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η "είδηση", που δεν έφερε καμία επισήμανση ότι επρόκειτο για φάρσα, προκάλεσε "μεγάλο πανικό". Ένας κινηματογράφος στο Τμπιλίσι, άδειασε, όταν οι γονείς κάλεσαν τα παιδιά τους σπίτι, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε το ρεπορτάζ ως "υποτιθέμενη" αλλά ανεπιβεβαίωτη εισβολή των ρωσικών αρμάτων και θάνατο του Σαακασβίλι. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τα "νέα".
Στη συνέχεια, σε ζωντανή σύνδεση, ο παρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη για τον πανικό που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ και δήλωσε: "Θέλαμε απλώς να δείξουμε πώς θα μπορούσε να είναι η χειρότερη ημέρα στην ιστορία της Γεωργίας". 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πυραυλικά συστήματα S-300 «αναπτύσσει η Ρωσία στην Αμπχαζία»
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 14:42
Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2010 15:10
Η Ρωσία έχει αναπτύξει πυραυλικά συστήματα S-300 στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιοχή της Αμπχαζίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα δηλώσεις του διοικητή της ρωσικής αεροπορίας Αλεξάντερ Ζέλιν.
Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι αμυντικά αεροπορικά συστήματα άλλων τύπων έχουν αναπυχθεί στη Νότια Οσετία.



Διαμαρτυρία στην ρωσική κυβέρνηση για την εμπλοκή της Ρωσίας σε εδάφη της Γεωργίας τα οποία με βία καταπάτησε τα τελευταία χρόνια να με αποτέλεσμα να εποικηθούν από ρώσους που καταδυναστεύουν τον τοπικό Γεωργιανό πληθυσμό.
Οι Αδελφοί μας Γεωργιανοί περνάνε έναν άλλο Αττίλα όπως έγινε και στην Κύπρο μας.
Ψηφίστε εναντίον της ρωσικής κατοχής των εδαφών της Αμπχαζίας και της
Οσετίας οι κάτοικοι των οποίων είναι κατά μεγάλο ποσοστό Γεωργιανοί και διώκονται από την ρωσική κατοχή
Οι ρώσοι διαστρελονουν την πραγματικότητα εκφοβίζοντας τους κάτοικους αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να πάρουν ρωσικό διαβατήριο για να μη απελαθούν

Ανώνυμος είπε...

ρωσοι δολοφονοι των λαων