Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 4 Μαρτίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

MPAZA_1
 
Μειωμένο το ενδιαφέρον των δημάρχων για τη διαχείριση αδρανών υλικών. Πώς αυτό; Το έχουν λύσει το πρόβλημα;
Για τη συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσαν χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας, λέμε. Όπου διακρίναμε τον Νομάρχη και μόλις δυο από τους δεκατρείς δημάρχους του νομού (τον της Κατερίνης και τον της Παραλίας).
Και να πεις πως δεν τους αφορούσε; Ό,τι ειπώθηκε, από το..... μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ, χημικό μηχανικό, Σωκράτη Φάμελλο, γύρω απ’ τους ΟΤΑ γυρνούσε. Είτε ως κύριων διαχειριστών (μέσω Συνδέσμων, Ανώνυμων εταιρειών των ΟΤΑ, ή Δημοτικών Επιχειρήσεων), είτε ως παραχωρησιούχων εκτάσεων σε ιδιώτες με αντάλλαγμα υπηρεσίες.
Το όλον θέμα είχε να κάνει με το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης των πάσης φύσεως μπαζών σε ρέματα και λαγκάδια (εικόνες γνώριμες καθ’ άπασαν την Πιερία), με το θέμα της οριοθέτησης συγκεκριμένων ελεγχόμενων χώρων και με το μείζον θέμα της ανακύκλωσης των μπαζών και της επανάχρησής τους σε έργα οδοποιίας και αλλού.
Είχε πολλές χρήσιμες πληροφορίες η ημερίδα. Τόσο για τα περιβαλλοντικά και τα κοινωνικά οφέλη από τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων αυτών (από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις), όσο και για το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
Αλλά οι άρχοντες των ΟΤΑ, δεν την αξιολόγησαν ως σημαίνουσα.
MPAZA_2

MPATZELHΑναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή, 5 Μαρτίου, συνεστίαση της Ν.Ε. Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, καθότι θα διεξαχθεί έκτακτη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα (ξέρετε ποια) και η υπουργός πρέπει να δώσει τη θετική της ψήφο.
«Τα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία της συνεστίασης», όπως μας πληροφορεί (για να σας πληροφορήσουμε) η Ν.Ε.

SYNTAKSIOYXOI
Άντε ξανά στους δρόμους τα έρμα περήφανα γερατειά!
Βάρδα μην πάρει ανάποδες ο Γιωργάκης και ανεβάσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 95, γιατί τότε να δω πόσοι θα μείνετε να φωνάζετε.

Η κυβέρνηση κατανοεί (λέει) τις αντιδράσεις, αλλά δε μπορεί να κάνει αλλιώς.
Τα ίδια μας είπαν κι ο Ρέππας κι ο Μαγκριώτης για τα διόδια.
Ήθελα να ’ξερα, τι διάολο την ήθελαν την εξουσία, αφού δεν μπορούν να κάνουν αυτό που (λένε πως) θέλουν!

Όταν ακούω από το στόμα πολιτικού τη λέξη “θυσία”, ανατριχιάζω. Διότι εννοούν ότι για τη σωτηρία της χώρας θα βάλουν αυτοί τις ιδέες κι εμείς τους πισινούς μας. Δεν γίνεται έστω για μια φορά να ανταλλάξουμε ρόλους; (γράφει στα Βομβίδιά του, στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο Δημήτρης Μακρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: