Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Θεατής ο υπουργός

BASIKO_1
Το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Πιερίας, από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών, συζήτησε με φορείς της Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου ο τομεάρχης Δημοσίων έργων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης, σε ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Πιερίας.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και την κραυγή αγωνίας των Πιεριέων, εκφράζοντας τη διάθεση του κόμματός του να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών στο νομό.
BASIKO_2Στη σύσκεψη, εκτός από τον βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ Κ. Κουκοδήμο, τον νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου , τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, και της ΕΞΕΠ Γ. Μπούρο, συμμετείχαν και οι δύο τέως βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Αντώνης Καρπούζας.
Ο Μιχάλης Χαλκίδης, δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά το πρόβλημα που προέκυψε, χαρακτηρίζοντας «θεατή» τον Υπουργό.... Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, υποστηρίζοντας ότι τόσους μήνες μετά, δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος. «Μας ενδιαφέρει να υπάρξει αποκατάσταση του δρόμου και όχι το ποιος θα πληρώσει τη ζημία, εταιρία ή κράτος», είπε ο τομεάρχης δημοσίων έργων της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το κόμμα του, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Ο κ. Χαλκίδης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει Πιερία και Λάρισα από το κλείσιμο της κοιλάδας, (τα οποία χαρακτήρισε ως προβλήματα όλης της Ελλάδας) και δήλωσε αποφασισμένος να ασκήσει κάθε πίεση προς τον υπουργό Υποδομών, ώστε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία.
«Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία ο δρόμος και μετά να αποζημιωθούν οι πληγέντες επαγγελματίες» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

BASIKO_3Για «απόλυτη καταστροφή» της Πιερίας, έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ δυναμικότερων κινητοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής ή και της εθνικής οδού. Ο κ. Κουκοδήμος,  ζήτησε από την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ζητάμε απλά αποζημιώσεις, αλλά απαιτούμε λύσεις».
Τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της Πιερίας από την Αθήνα, εξέφρασε για πολλοστή φορά ο Νομάρχης Πιερίας. Ο Γιώργος Παπαστεργίου, σημείωσε ότι δύο μήνες μετά τις κατολισθήσεις και παρά τα συνεχή έγγραφα που έστειλε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τα οποία ζητά να ενημερωθεί σχετικά, κανένας φορέας δεν έχει απαντήσει, ούτε καν τηλεφωνικά, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Κανείς δεν μπορεί να μας αγνοεί ή να μας υποτιμά», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε ότι ήδη χάθηκαν 350 θέσεις εργασίας στη νότια Πιερία, από την ημέρα που έκλεισαν τα Τέμπη.
«Ζητάμε ειδικά μέτρα για την Πιερία και αντί αυτού είδαμε να προσπαθούν να λειτουργήσουν διόδια στο Αιγίνιο και να καταργούν τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης των μονίμων κατοίκων του Αν. Ολύμπου από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς», κατέληξε ο νομάρχης Πιερίας.
Την αγωνία του, για το μέλλον της Πιερικής Οικονομίας, εξέφρασε ο τέως βουλευτής Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανές χτύπημα στο νομό. Όπως ανέφερε ο τέως βουλευτής, μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και σε μια μόνο τουριστική επιχείρηση υπήρξαν 170 ακυρώσεις κρατήσεων. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας και ως μέτοχος εταιρίας που δραστηριοποιείται στο νομό, επέμεινε ότι οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της εθνικής οδού για την Πιερία είναι μετρήσιμες και βάση αυτών των δεδομένων θα πρέπει να υπάρξει αποζημίωση. Ανέφερε ακόμη ότι αυτό που έχει σημασία είναι να ανοίξει το συντομότερο ο δρόμος, σημειώνοντας ότι το έργο είναι ασφαλισμένο , υπάρχουν ρήτρες και κάποιος πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή που υπέστη ο νομός.
«Αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση των εργασιών και το άνοιγμα του δρόμου», τόνισε στην τοποθέτησή του και ο τέως βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, συμπληρώνοντας πως η πολιτεία θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει παρέμβαση.
«Πρώτα θα έπρεπε να είχε φροντίσει να ανοίξει το δρόμο και μετά, ας τα έβρισκαν στα δικαστήρια (κράτος-εταιρεία) για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο», είπε ο τέως βουλευτής, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Χαλκίδη, να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον πρόταση για ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το κλείσιμο της εθνικής οδού.(
Πολιτεία/Β.Ζ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: