Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
 
Το μόνο που είπε ξεκάθαρα ο υπουργός, ήταν ότι τα διόδια Αιγινίου θα λειτουργήσουν, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, εμφανώς απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Ρέππα.
Κάτι είναι κι αυτό πρόεδρε. Τουλάχιστον ο άνθρωπος δεν προσπάθησε να ταΐσει κουτόχορτο την πιερική αντιπροσωπεία, όχι επειδή ίσως δεν το ήθελε, αλλά επειδή όση ποσότητα απ’ αυτό άντεχε ο οργανισμός μας, μας την χορήγησε αφειδώς ο κ. Σουφλιάς

Τέσσερις βουλευτές συμμετείχαν στην ίδια σύσκεψη και ούτε καν στο περίπου δεν κατάλαβαν τα ίδια. Πάνε εκείνες οι καλές εποχές που έβγαιναν οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές περιχαρείς από τα υπουργεία ανακράζοντας «τα πήραμε όλα», άσχετα αν το «όλα» ήταν επί της ουσίας «τίποτα». Διότι, αν τα είχαν πάρει όλα οι προηγούμενοι δεν θα υπήρχε και κάτι να ζητήσουμε σήμερα, οπότε τι τους θέλαμε τους βουλευτές!

Η μόνη λύσις για να υπάρξει ομοφωνία και πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ των βουλευτών της Πιερίας, είναι ο νομός μας να γίνει μονοεδρικός! (αν και πάλι παίζει το ενδεχόμενο, ο ένας και μοναδικός βουλευτής, να μην μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του)

Είναι εκπληκτικό το πόσες διαφορετικές διατυπώσεις μπορούν να υπάρξουν για ένα και το αυτό πράγμα ….όταν δεν είναι πολύ συγκεκριμένο!
Για το θέμα, πιχι, της 13ης εθνικής οδού και της περιφερειακής οδού Κατερίνης,
-η βουλευτής Μαρία Μίχου λέει «ο κ. Ρέππας επεσήμανε πως, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια που μπορεί να γίνει»,
-ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης λέει «είναι θετικά είναι τα μηνύματα»,
-ο βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου σημειώνει «το σημαντικό είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει ιεραρχήσει ως άμεσης προτεραιότητας τα βασικά οδικά έργα που λείπουν από την Πιερία»
Τελικά, το μόνο σαφές από τη χθεσινή συνάντηση της Πιερικής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Υποδομών είναι ότι διάθεση, για να λυθούν τα προβλήματα του νομού, υπάρχει.
Και (επίσης) ότι η ΑΙΓΑΙΟ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει σε λειτουργία το σταθμό διοδίων του Αιγινίου.
Κι ότι η σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού (που κύρωσαν από κοινού στη Βουλή Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) είναι μπετόν αρμέ και δεν επιδέχεται επιδιορθώσεις.
Κι ότι τις αποζημιώσεις στους επιχειρηματίες (που επλήγησαν λόγω κατολισθήσεων στο δρόμο της εταιρείας) θα της πληρώσουμε από το δημόσιο κορβανά.
Μετά από αυτά, λογικό είναι χαρακτηριστεί «ουσιαστική» η συνάντηση με τον υπουργό.

Δεν ξέρω γιατί νομίζουν οι Γερμανοί ότι εμείς τους τρώμε τα λεφτά τους κι όχι το αντίθετο.
Παράδειγμα πρόχειρο: στην Κατερίνη δυο γερμανικά σούπερ μάρκετ (LIDL και ALDI) παίρνουν τα λεφτουδάκια των Ελλήνων και τα πάνε στη Γερμανία.
Για να μη μιλήσουμε για τα χοντρότερα (λεφτά) για τα οποία μιλάει δίπλα (εύγλωττα) η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης.

Απεργεί σήμερα και το ΕΚΑΒ
Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας «Όλυμπος».
Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους πολίτες του νομού ότι το Ε.Κ.Α.Β. θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και τους παρακαλούν η χρήση ασθενοφόρου να γίνεται με σύνεση και σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις.


Takeit
 
«Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια», «οι Έλληνες μάς στερούν τα χρήματά μας», «απατεώνες του Νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων», είναι  μερικές από τις αναφορές-πρόκληση του περιοδικού «Focus»….
Πληρωμένη απάντηση, από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας
Αξιότιμε κύριε Helmut Markwort, αρχισυντάκτη του περιοδικού Focus,
Το εξώφυλλο του περιοδικού σας (αριστερά) είναι κακόγουστο και χυδαίο. Ανησυχείτε για τα «φράγκα» σας και αυτό δεν σας εμποδίζει να προσβάλλετε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μου.
Πολιτισμός κ. Markwort είναι το εξώφυλλο του περιοδικού της Ομάδας μας (δεξιά). Πολιτισμός είναι ο Σάτυρος του Αρχαιολογικού Μουσείο Αθηνών. Ελπίζω να τον γνωρίζετε.
Η σημερινή έκδοση του περιοδικού μας και η παρουσία του Σατύρου είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους συνεργάτες σας και στο έγκυρο περιοδικό σας!
Ας σταθούμε όμως στα «φράγκα» γιατί, από όλα όσα γράφετε, αυτά και μόνο σας ενδιαφέρουν.
Ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει τον χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν!
Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται δύο! Το όνομα SIEMENS, das Fackschiff Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;
Ή πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια που γέρνουν στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να ψωνίσει η Ελλάδα από τη χώρα σας;
Ή μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο την Ελλάδα να αγοράσει το Eurofighter;
Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: