Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουν σε θέση μάχης οι αγρότες

AGROTES
 
Από την «εξειδίκευση» των μέτρων θα εξαρτηθεί εάν θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πιερίας. Ίσως και σήμερα η έναρξη των συζητήσεων με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Tα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, την Τετάρτη, απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΑΣ Πιερίας, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΑΣ των προέδρων καπνοπαραγωγών Πιερίας, οι οποίοι είναι στους δρόμους, αλλά και με τη συμμετοχή του μέλους της ΠΑΣΕΓΕΣ Δ. Φόλιου.
Η κ. Μπατζελή την Τετάρτη ανακοίνωσε στους καπνοκαλλιεργητές, ότι κατάφερε να διασφαλίσει περίπου 568,3 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν ενισχύσεις από το 2004.. Το συνολικό ποσό που έχασαν οι καπνοπαραγωγοί, όπως ανέφερε η Υπουργός, για την τριετία 2010-2012, ανέρχεται σε 568,3 εκατ. ευρώ.
Οι συνδικαλιστές της Πιερίας εκτίμησαν ότι τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όμως θα πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση από πλευράς υπουργείου. «Η εξειδίκευση των μέτρων και οι λεπτομέρειες εφαρμογής τους θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το υπουργείο», δήλωσαν μετά τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, τότε οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα, είτε με την κ. Μπατζελή, είτε με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.
Όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων, οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας δηλώνουν αλληλέγγυοι στα αιτήματα των αγροτών όλης της χώρας καθώς και στα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Πιερίας και όλης της χώρας, ενώ ξεκαθάρισαν ότι ακόμη και αν οι αγρότες της υπόλοιπης χώρας φύγουν από τα μπλόκα, αν δεν λυθούν τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών, τότε οι Πιεριείς καπνοπαραγωγοί θα προβούν και σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: