Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος ......Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια. Την ίδια ώρα, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Γερμανία και Γαλλία προέβησαν σε δηλώσεις στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας ή αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς και ότι η ελληνική κρίση δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την σταθερότητα της ευρωζώνης, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα που απαιτούνται.
Ακόμη, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στη φορολογία. Μεταξύ άλλων θα προβλέπουν κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης, φοροαπαλλαγών και καθιέρωση νέας φορολογικής κλίμακας. Από τις ρυθμίσεις αυτές, προβλέπεται η εξοικονόμηση πάνω από 4 δις ευρώ.
Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών η φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετούνται ταμειακές μηχανές σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, ενώ διασταυρώσεις και δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται συχνά σε πολλές κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.
Τέλος, εφοριακοί τριών ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε μία πρωτοφανή για τα φορολογικά δεδομένα της χώρας υπόθεση, που έχει να κάνει με κατάχρηση 8,8 εκατομμυρίων ευρώ. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου