Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 26 Ιανουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
BENZINOPOLES
 Τα πήραν … στο κρανίο οι βενζινοπώλες με τους πελάτες τους που ζητούν επίμονα απόδειξη για το γέμισμα του ρεζερβουάρ τους και ζητούν να επέμβει το Υπουργείο Οικονομικών και να διευκρινίσει ότι, με το ισχύον καθεστώς, όχι μόνον δεν επιβάλλεται, αλλά δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό αλλά και τις επανειλημμένες συστάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν, έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές και προβλήματα στις επιχειρήσεις μας», λέει η Ομοσπονδία τους, σε επιστολή προς τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς «πολλοί πελάτες ζητούν από τους πρατηριούχους αποδείξεις λιανικής για τη βενζίνη που αγοράζουν, θεωρώντας ότι το ποσό που πληρώνουν θα εκπέσει από το φορολογητέο τους εισόδημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές, αφού οι καταναλωτές θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή θέλουν να..... φοροδιαφύγουν».
Οι ταμειακές μηχανές που υπάρχουν στα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις για τα λοιπά είδη και υπηρεσίες (αξεσουάρ αυτοκινήτων ψιλικά, Τύπος, τυποποιημένα τρόφιμα, λίπανση-πλύσιμο, κ.α.), τονίζει η Ομοσπονδία και επαναλαμβάνει την θέση της, υπέρ της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια για την έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτές θα είναι συνδεδεμένες με ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, που θα ελέγχουν τυχόν δασμοφοροδιαφυγή από παράνομη διακίνηση καυσίμων και θα διασφαλίζουν παράλληλα τους πρατηριούχους.
APODEIKSEIS
 


Την ώρα πάντως που οι βενζινοπώλες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους επίμονους αποδειξοσυλλέκτες, κάποιοι άλλοι έχουν αρχίσει να κάνουν μπίζνες, μέσω του διαδικτύου, προσφέροντάς τους προγράμματα για να οργανώσουν καλύτερα το απίστευτο χαρτομάνι που καλούνται να συγκεντρώσουν και να διαχειριστούν.
Κάποια site μάλιστα, κληρώνουν (χρησιμοποιώντας τα νούμερα των αποδείξεων) μετρητά, πίτσα και κόκα κόλα!
Ωραίο χόμπι μας εξασφάλισε η κυβέρνηση!


Τι έγινε ρε παιδιά; Εκεί που ήμασταν του κλώτσου και του μπάτσου, γίναμε ξαφνικά περιζήτητοι δανειολήπτες;
Για το 5ετές ομολογιακό δάνειο της Ελλάδας, λέμε, που, εκεί που ζητούσαμε 3 με 5 δισ ευρώ, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20!
Θα μου πείτε, με τέτοια επιτόκια (6%-6,2%) ποιος δεν θα μας δάνειζε, αν ήταν σε πέντε χρόνια να μας πάρει και τα σώβρακα σε τόκους.


Εκδήλωση για τη μητέρα, από το Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας
Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας, αποφάσισε να τιμήσει υπερπολύτεκνες μητέρες για τη προσφορά τους στην κοινωνία, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ)
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο π. Νικόδημος Μπιλάλης (γενικός διευθυντής της ΠΕΦΙΠ), θα αναγνωστούν από παιδιά ποιήματα για τη μητέρα και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών θα τραγουδήσει προς τιμήν της μητέρας.


Την ετήσια Γενική τους Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος-Πιερία 2008», αύριο Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα, στην πάνω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Κατερίνης.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οικονομικός απολογισμός του 2009 και το τι και πώς μέλλει γενέσθαι στο παρόν και το μέλλον
της περιβαλλοντικής αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας.


A_1
 

Μόνο απόγνωση υπάρχει στους επαγγελματίες της νότιας Πιερίας, για το «χτύπημα» που δέχθηκαν με το κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών.
«Ούτε τη ΔΕΗ δεν έχουμε να πληρώσουμε και κανείς δεν ενδιαφέρεται» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής στην Ηρώ Διώτη.
Για να καταλάβετε πόσο απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες για λύση κάποιων προβλημάτων τους στη συνάντηση που θα έχουν (όταν έρθει) με τον Υπουργό Υποδομών.


Στο γραφείο του Διευθυντή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έπιασε προσφάτως δουλειά η κόρη του κ. Συμπιλίδη, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κ. Αρβανιτόπουλος, ήταν μέχρι πρότινος Διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή και από τους ένθερμους υποστηρικτές του Αντ. Σαμαρά για την προεδρία του κόμματος.
Από ότι φαίνεται ξεκίνησε η διερεύνηση της παράταξης…


A_3
Αντώνης και Αντώνης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: