Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
KYKLIKOS_KOMBOS
 
Νέο κυκλικό κόμβο ετοιμάζεται να κατασκευάσει ο δήμος Κατερίνης στη συμβολή των οδών Τερζοπούλου και Αγίας Λαύρας. Κατά πώς μας είπαν οι τεχνικοί που έκαναν χθες το πρωί μετρήσεις, η οδός Τερζοπούλου θα γίνει διπλής κατεύθυνσης.
Υποθέτω ότι όσοι συμμετείχατε στη διαβούλευση για το κυκλοφοριακό θα το γνωρίζετε ήδη.

«Δε μπορούν να συνενωθούν δήμοι που ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς ή και περιφέρειες, ενώ μπορούν να μετακινηθούν τοπικά διαμερίσματα εκτός των σημερινών δήμων, νομαρχιών και περιφερειών», λένε οι δήμαρχοι, στο ψήφισμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
Δηλαδή, δεν μπορούν οι Πόροι φερ’ ειπείν, να πάνε στη Λάρισα (όπως απειλούσαν παλιά), αλλά η Ν. Έφεσος μπορεί κάλλιστα να εγκαταλείψει το Δίον και να ‘ρθει Κατερίνη. Έτσι κι αλλιώς ούτε ένα τσιγάρο δρόμος δεν είναι.

DEN_PLHRONOYME
Η καμπάνια «Δεν πληρώνουμε» (διόδια) της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας συνεχίζεται και αυτό το Σάββατο (11.00 με 12.00 το πρωί) στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.
Άντε μπράβο να ξεκουνηθούν λιγάκι κι αυτά τα Συμβούλια των Νέων, γιατί τόσο καιρό μετά την εκλογή τους ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τι στο καλό; Έχουν έλλειψη αντικειμένου;

PAPAGEORGIOY
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου
στο κανάλι της Βουλής σήμερα στις 9.00το βράδυ

Οι εισηγητές των κομμάτων της Βουλής μιλούν (απόν τηλεοράσεως) για το νόμο του Υπουργείου Οικονομικών Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις», ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα.
Στη συζήτηση, την οποία θα μεταδώσει το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής σήμερα το βράδυ (ώρα 21.00) και σε επανάληψη, την Κυριακή 24 (ώρα 16.00), από το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου ο οποίος ήταν ο κύριος εισηγητής του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Διαφωνία Κουκοδήμου
για περικοπές στη χρηματοδότηση του αθλητισμού
KOYKODHMOSΤη διαφωνία της ΝΔ με τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή για τη χρηματοδότηση των αθλημάτων εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του κόμματος, βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
«Η περικοπή κονδυλίων από τον ευαίσθητο αυτό τομέα δεν αναδεικνύει, παρά μόνο την προχειρότητα και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για τον Αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Κουκοδήμος.
Και πρόσθεσε ότι «ο αθλητισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανόνες “διαφήμισης”. Δεν μπορεί να υπάρχουν αθλήματα και αθλητές δυο και τριών ταχυτήτων. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός, τόσο στην προσπάθεια που καταβάλλει ένας πρωταθλητής, όσο και σε αυτήν που καταβάλλει ένας αθλητής μικρού σωματείου σε ένα άθλημα όχι τόσο προβεβλημένο. Η δημιουργία λίστας “ελίτ αθλημάτων” μας βρίσκει αντίθετους».
Καλό. Ειδικά όταν λέγεται από αθλητή πρώτης ταχύτητας

Το θέμα των Τεμπών και της «ΑΙΓΑΙΟ» στο Ευρωκοινοβούλιο
Επείγουσα ερώτηση για το θέμα των Τεμπών και των διοδίων κατέθεσε χθες στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Ο βουλευτής, αφού επισημαίνει ότι έχει διακοπεί επ’ αόριστον η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ε-75 λόγω εκτεταμένων κατολισθήσεων στην κοιλάδα των Τεμπών κι ότι από τις 11 Ιανουαρίου, οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου καλούνται να πληρώνουν αυξημένα διόδια στα γειτονικά εν λειτουργία τμήματά του, παρά το γεγονός ότι η διακοπή της κυκλοφορίας και οι αναγκαστικές παρακάμψεις επιβαρύνουν κατά πολύ τη διαδρομή τους, ρωτά την Κομισιόν:
- αν έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες της για το πρόβλημα, τη διαδικασία αποκατάστασης και τις έρευνες για τα αίτια;
- αν μπορεί η δράση της σιδηροδρομικής μεταφοράς των οχημάτων να είναι επιλέξιμη προς χρηματοδότηση από την Επιτροπή;
- και αν είναι νόμιμη η αξίωση για είσπραξη αυξημένων διοδίων, όταν η πλευρά που τα απαιτεί δεν είναι σε θέση να παρέχει τις αναλογούσες υπηρεσίες.

A_1
Το ερχόμενο Σάββατο, ο ΣΚΑΙ 100,3 της Αθήνας και ο ΣΚΑΙ 92,6 Πιερίας με την υποστήριξη του δήμου Κατερίνης πραγματοποιούν καλούν τους Πιεριείς να φέρουν τις ανακυκλώσιμες ηλεκτρονικές συσκευές που δεν τις χρειάζονται και να κάνουν πράξη το «δίνουμε ζωή στα σκουπίδια μας».
Η συλλογή θα γίνεται στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ζωντανές ραδιοφωνικές συνδέσεις με τον ΣΚΑΪ άλλων περιοχών της χώρας μας, όπου διάφοροι φορείς θα μιλήσουν για την πορεία της ανακύκλωσης στην περιοχή τους.


A_2
Ήδη ο Εισαγγελέας στις Σέρρες έχει παρέμβει για τα μπλόκα των αγροτών…
Τις ίδιες προειδοποιήσεις, δέχθηκαν και οι αγρότες της Πιερίας, αν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων…
Μόνο μια «κατολίσθηση» θα τους βοηθούσε, αλλά από την περιοχή δεν περνάνε μαχητικά αεροπλάνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: