Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Βημα...τίζοντας ( 19/01/2010 )

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010 (Ο.Β)




Μήνυση κατά της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και αναφορά στον Συνήγορο του πολίτη υπέβαλε ο πρόεδρος του Τοπικού  Συμβουλίου Νέου Παντελεήμονα Γιώργος Κωτούλας για τα διόδια και την καταβολή του αντιτίμου την ώρα που η εθνική οδός είναι κλειστή…
Αυτό που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πόρισμα που θα βγει από το Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με το εάν μπορεί ή όχι η εταιρία να ανεβάζει  ή κατεβάζει τη μπάρα στα διόδια όποτε θέλει..
Στη  φωτογραφία με τον δικηγόρο Μανόλη Παπά που κατέθεσε τη μήνυση χθες το πρωί…



Αναγκαία τομή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και δεσμεύθηκε για τη στήριξη του με τους αναγκαίους πόρους και ένα οργανωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο…
Το συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Νίκο Κακλαμάνη, ο οποίος, ανέφερε πως οι αιρετοί κατά τα 2/3 τους...... έθιξαν το θέμα της αυτοκατάργησής τους, αφού με το νέο σχέδιο ο αριθμός των Δήμων από 1.054 συρρικνώνεται στους 370.
Τα δύο κύρια ζητήματα που προκαλούν ανησυχία στους αιρετούς είναι αφενός, ο συγκεκριμένος αριθμός, αφού όλοι θέλουν να γνωρίζουν το χωροταξικό συλλογισμό βάσει του οποίου θα συνενωθούν οι Δήμοι.Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό των πόρων.


Το 20% των πολιτών στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος βρίσκεται στο 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2008 που έδωσε χθες  στη δημοσιότητα η Eurostat. Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι στην Ελλάδα το 23% των νέων έως 17 ετών κινδυνεύει από τη φτώχεια (με μέσο κοινοτικό όρο 20%,) ενώ για τους άνω των 65 ετών ο κίνδυνος φτώχειας φτάνει το 22% στη χώρα μας (με μέσο κοινοτικό όρο 19%)..


Στην καταγγελία της σύμβασης για τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης   προχώρησε το υπουργείο Υγείας και  το κράτος θα πληρώσει μόνον για τα εμβόλια που έχει παραλάβει.  Έως τις 16 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είχε παραλάβει 3.636.700 δόσεις του πανδημικού εμβολίου κατά της νέας γρίπης (από δύο φαρμακευτικές εταιρείες). Το κόστος της παραπάνω ποσότητας υπολογίζεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. 
Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση, ώστε το υπόλοιπο της αρχικής παραγγελίας (περίπου 4,5 εκατομμύρια δόσεις) είτε να επιστραφεί στις εταιρείες είτε να διατεθεί σε χώρες που έχουν έλλειψη εμβολίων. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στα 476 εμβολιαστικά κέντρα περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις, αλλά έχουν αξιοποιηθεί μόνον οι 362.665, όσες δηλαδή και οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί. ..


Την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας ή το σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών, ζητά από τις  αστυνομικές αρχές, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα αγροτικά μπλόκα..
       



Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του Ιππικού ομίλου Λιτοχώρου Δημήτρης Παπαθανάσιου  και Δημήτρης Κυρίτσης  συναντήθηκαν και συζήτησαν σε θερμό κλίμα για τις ενέργειες που πρέπει από κοινού να γίνουν για την πρόοδο του ομίλου που αριθμεί πολλούς νέους λάτρεις της ιππασίας σε επίπεδο Λιτοχώρου και όχι μόνο…




Πολλοί οδηγοί, αλλά και οι περίοικοι διαμαρτύρονται για την πολύ άσχημη κατάσταση του οδοστρώματος στη διασταύρωση  των οδών Μητροπόλεως και Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους της Κατερίνης. Στην περιοχή στήνεται κάθε Τετάρτη η λαϊκή αγορά.



Ο κ. Συμεών Σίμος, μέλος της ΝΟΔΕ, παροτρύνεται από τους φίλους του να προχωρήσει για πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας. Ο ίδιος φαίνεται ότι εξετάζει την ενδεχόμενη κάθοδο του .



Ιερά αγρυπνία
Το βράδυ της Τετάρτης 20ης Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νέας Τραπεζούντας, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου από 8.30 μέχρι 12.30 το βράδυ.
Καλούμαστε να συμμετάσχουμε σ’ αυτή την λατρευτική ευκαιρία, προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου π. Σεβαστιανού και να ζητήσουμε τις πρεσβείες του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου, προστάτου της Τραπεζούντας, του οποίου τμήμα του λειψάνου αποκτήθηκε και φυλάσσεται στον ιερό μας Ναό .
Εκ της επιτροπής


* «Ο στρατηγός» της Καρύτσας διοργανώνει σεμινάρια πρόσληψης ανέργων πτυχιούχων από ιδιωτικές σχολές.
* Ξεκαθάρισε το νομικό και πολεοδομικό καθεστώς στον οικισμό της Φτέρης. Αναμένεται η οριοθέτησή του και η παραπέρα ήπια ανάπτυξή του.
 * Δώδεκα  Κατερινιώτες παραβρέθηκαν  στο καφέ της παρηγοριάς  στο Μακεδονία Παλλάς.

* Βουλευτές, πρώην βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι και νομάρχες στο δρόμο για την αυτοδιοικητική και μικρή περιφερειακή πρωθυπουργική εξουσία.
* Ξεπέρασαν τους 500 αυτοί οι  συμπατριώτες μας, που ήδη νιώθουν τοπικοί κυβερνήτες και αυριανοί μονοεδρικοί βουλευτές.

* Αντικαταστάθηκε ο ασθενής πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αρχαίου Δήμου.
 * Στα σκαριά και νέα έκπτωση δημοτικού συμβούλου  στο Δήμο του Νοτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: