Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - Ο κόμπος φτάνει στο χτένι



O_KOMPOS_FTANEI_1
Μπλόκο στα διόδια Λεπτοκαρυάς στις 20 Δεκεμβρίου, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης κατά των διοδίων και στο νέο σταθμό Αιγινίου στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης της λειτουργίας του
Δυναμώνει και πληθαίνει το μέτωπο κατά των διοδίων στο Αιγίνιο, αφού όλο και περισσότεροι φορείς της Πιερίας, εκφράζουν τη διάθεση να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και ενόψει της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
Η Επιτροπή Αγώνα, συνεδρίασε για πρώτη φορά το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στη διευρυμένη συνεδρίασή της συμμετείχε ο Νομάρχης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, δήμαρχοι της βόρειας Πιερίας, εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ, καθώς και πλήθος άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι τέσσερις βουλευτές του νομού, ενώ μόνο ο Κώστας Κουκοδήμος με επιστολή του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες της Επιτροπής, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της.
Πανελλαδικό μέτωπο κατά των διοδίων
Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τις 20 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύδνας, Δημήτρης Βασιλειάδης, έχει συγκροτηθεί κοινό μέτωπο με τα Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και άλλων περιοχών της χώρας, με σκοπό την από κοινού δράση .....και πίεση προς την Κυβέρνηση.
Ο κ. Βασιλειάδης, ανακοίνωσε ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, αποφάσισε για τις 20 Δεκεμβρίου, κινητοποιήσεις σε όλα τα διόδια κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την ελεύθερη διέλευση όλων των οχημάτων. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα στην Πιερία, αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και δώσανε ραντεβού στις 11.00 το πρωί στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.
Ποδαρικό διαμαρτυρίας στο νέο σταθμό Αιγινίου
O_KOMPOS_FTANEI_2Επίσης αποφασίστηκε κινητοποίηση και στα νέα διόδια του Αιγινίου για τις 21 Δεκεμβρίου, πρώτη μέρα λειτουργίας τους. «Θα είμαστε εκεί από το πρωί και δεν πρόκειται να φύγουμε», δήλωσαν ανακοινώνοντας ουσιαστικά κατάληψη διαρκείας.
Πέρα από τις κινητοποιήσεις, για τις οποίες δήλωσαν ότι είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή φορέων και πολιτών, αποφασίστηκε η συνέχιση του δικαστικού αγώνα και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας «σύμφωνα με την εισήγηση του Καθηγητή Μανιτάκη, προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας».
Επίσης, επανέφεραν το αίτημα για συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως οι προθέσεις της Κυβέρνησης, ως προς την απόφασή της να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με την παραχωρησιούχο Εταιρία.
«Αν όλα αυτά δεν αποδώσουν, θα αναγκαστούμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας», ανέφεραν, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς, ότι προτίθενται να προχωρήσουν ακόμα και σε «επ’ αόριστον κλείσιμο της Εθνικής Οδού».
Αυτό πάντως που ξεκαθάρισαν προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, ζητώντας σε πρώτη φάση από την Κυβέρνηση να αναβάλει τη λειτουργία τους και να δρομολογήσει την κατεδάφισή τους.
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό
Τα μέλη της Επιτροπής, αποφάσισαν ομόφωνα την αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και στον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία εκθέτουν τους λόγους που τα διόδια του Αιγινίου θα λειτουργήσουν εις βάρος της ανάπτυξης της περιοχής, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων.
Η επιστολή αναμένεται να προωθηθεί τις επόμενες μέρες, αφού πρώτα διευκρινιστεί ποιοι εκ των δημάρχων την υπογράφουν, αλλά και ποιοι από τους φορείς της Πιερίας.
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω
«Η διαφορά, αν δεν πληρώνουμε διόδια, είναι μεταξύ δύο ιδιωτών και όχι μεταξύ Κράτους και ιδιώτη», ανέφερε στην τοποθέτησή του, ο νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα κ. Σιανίδης,
τονίζοντας ότι η Εταιρία δεν μπορεί να υποχρεώσει τους οδηγούς να καταβάλουν διόδια ή το 20πλάσιο της αξίας τους, αν οι οδηγοί αρνηθούν να πληρώσουν, χωρίς να έχει προηγηθεί Δικαστική Απόφαση.
«Είναι άκυρη η διαταγή πληρωμής, ακόμη κι αν μπορεί να εκδώσει τέτοια η Εταιρία», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η Εταιρία δεν θα μπει στον κόπο να σύρει στα δικαστήρια τους πολίτες για 2 ευρώ και να «διακινδυνέψει» μια αρνητική απόφαση για κάποια «τρωτά» σημεία της σύμβασης τα οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχουν.(Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: