Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Πεζός καταδικάστηκε για τροχαίο!

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 


Έγινε  κι αυτό! Δικαστήριο στην Πάτρα καταδίκασε πεζό ως υπαίτιο για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα! Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, όμως, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αποδείχθηκε ότι προκάλεσε το δυστύχημα επειδή παραβίασε διάταξη του ΚΟΚ!
Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά που δικαστήριο εκδίδει τέτοια ετυμηγορία, ωστόσο κάποτε έπρεπε να αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος που επιρρίπτει ευθύνες και στους πεζούς, αν δεν έχουν τηρήσει τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Κατηγορούμενος  ήταν ένας 35χρονος ο οποίος ....
διέσχιζε πεζός την κεντρική οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα, τη στιγμή που ερχόταν προς το μέρος του μια μοτοσικλέτα. Για να τον αποφύγει ο 19χρονος οδηγός της έκανε έναν ελιγμό, αλλά έχασε τον έλεγχο και η μηχανή ανατράπηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα…
Ένας  αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο άνθρωπος –«κλειδί» στην εκδίκαση της υπόθεσης, αφού κατέθεσε ότι ο πεζός πέρασε με κόκκινο το δρόμο με αποτέλεσμα να γίνει η αιτία να συμβεί το τροχαίο! Το δικαστήριο δέχθηκε την μαρτυρία του και καταδίκασε τον 35χρονο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: