Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τα «ροζ» τηλέφωνα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς
Φέσια χιλιάδων ευρώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για «ροζ» τηλέφωνα καταγγέλλουν συνδικαλιστές. Μόνο σε διάστημα 9 μηνών όπως υποστηρίζουν, το υπουργείο χρεώθηκε περισσότερα από 90.000 ευρώ για λογαριασμούς 66 κινητών τηλεφώνων. Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο οποίο όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, κανένας δεν γνώριζε ποιος κατείχε υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο και .....πώς το χρησιμοποιούσε.
Αποτέλεσμα ήταν να φουσκώνουν οι λογαριασμοί και να αδειάζουν τα ταμεία. Το 2008 ο λογαριασμός ήταν 82.520 ευρώ, ενώ το πρώτο εννιάμηνο του 2009 εκτοξεύτηκε στις 90.500, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. Η χρήση των κινητών σε «ροζ» συνομιλίες, αλλά και σε άλλες γραμμές 090, ήταν εν γνώση της ηγεσίας, όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές του υπουργείου. Το υπουργείο διέθετε 66 κινητά τηλέφωνα σύμφωνα με την εφημερίδα, από τα οποία τα 29 ήταν χρεωμένα στο γραφείο του υπουργού, τα 23 στους υφυπουργούς και τα 14 στους γραμματείς του υπουργείου.
«Περικοπές και όχι σπατάλες έκανε η προηγούμενη ηγεσία» υποστηρίζει το περιβάλλον του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι «έχουμε ζητήσει αντίγραφο από όλους τους λογαριασμούς. Τα δημοσιεύματα είναι ψευδή. Από την πρώτη στιγμή έγιναν περικοπές και από τα 15 κινητά που χρησιμοποιούσε το γραφείο του υπουργού, άφησε να λειτουργούν μόνο τα 9, βάζοντας μάλιστα πλαφόν 200 ευρώ στο καθένα». Η νέα ηγεσία του υπουργείου ερευνά την υπόθεση και έχει ζητήσει άμεση μείωση των κινητών τηλεφώνων και περιορισμό των λογαριασμών.(ΛΑΙΚΟΥΡΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: