Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PAGKALOS-PAPANDREOY
Ο μονίμως ανέμελα γελαστός (πρόεδρος της κυβέρνησης) και ο μονίμως ζοχαδιασμένα βλοσυρός (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης), κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει απ’ τους έχοντες και να δώσει στους μη έχοντες.

Έκτακτα!
Έκτακτο (δηλαδή άπαξ) επίδομα στους φτωχούς, από έκτακτες (επίσης άπαξ) εισφορές των πλουσίων!
Εντάξει, μην τρελαίνεστε.  
Δεν είναι δα και καμιά ριζική και .......μόνιμη αναδιανομή του πλούτου!
Όχι αναθέρμανση αγοράς, αλλά αγορά θέρμανσης;
«Περίπου 1 δισ. ευρώ πηγαίνουν σε 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους, γίνεται αντίστροφη αναδιανομή από ό,τι συνέβαινε επί ΝΔ, στηρίζεται η οικονομία και αναθερμαίνεται η αγορά» είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας για τα έκτακτα επιδόματα αλληλεγγύης.
Ποια αναθέρμανση αγοράς, κύριε πρωθυπουργέ! Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ θα πάνε και στα πετρέλαια θέρμανσης.
Εκτός κι αν προλάβουν και τα πάρουν πάλι πίσω (με τίποτις ανατιμήσεις)
όσοι θα τα δώσουν (εκτάκτως, μην ξεχνιόμαστε).
Για να πάρει κάποιος το ανώτατο έκτακτο επίδομα, των 1300 ευρώ, θα πρέπει να έχει έξι και πάνω παιδιά και συνολικό οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 21.500 ευρώ το χρόνο.
Δηλαδή, μια οχταμελής οικογένεια (έξι παιδιά κι οι δυο γονείς), που μπορεί και επιβιώνει με 1800 ευρώ το μήνα (νοίκια, κοινόχρηστα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και φαί και ένδυση επί 8!),θα πάρει εκτάκτως 1300 ευρώ κι αυτά όχι όλα μαζί, αλλά σε δυο δόσεις.
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά φιλανθρωπία καραμπινάτη.
Και μάλιστα με χρήματα που θα προέλθουν από έκτακτη εισφορά 300 όλων κι όλων επιχειρήσεων της χώρας που κερδίζουν από 5 μέχρι πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, επειδή έχουν στη δούλεψή τους υπαλληλικό και εργατικό δυναμικό που τα ετήσια κέρδη τους είναι απλά η επιβίωσή τους.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ιταλία, γιατί (λέει) έχει στις αίθουσες των δημόσιων σχολείων της χώρας σταυρούς, πράγμα το οποίο (αποφάνθηκε) είναι ενάντια στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος και ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους.
Και επιδίκασε και αποζημίωση 5.000 στην Ιταλίδα μάνα μαθητών, που προσέφυγε σ’ αυτό.
Έτσι και μάθαινε το Δικαστήριο τι (μπόλικο πράμα) έχουμε στις δικές μας σχολικές αίθουσες, θα γίνονταν πλούσιοι (τουλάχιστον πλουσιότεροι από αυτούς που θα πάρουν το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης) πολλοί Έλληνες.

Χθες, κάναμε μια κρούση, για να επαληθεύσουμε όσα περί κόμβων (που ξεκινούν οσονούπω) στην εθνική οδό μας μετέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
Και πέσαμε πάνω σε πολύ αντικρουόμενες (και άκρως ενδιαφέρουσες) πληροφορίες. Μόλις βγάλουμε άκρη, θα σας κάνουμε κι εσάς κοινωνούς.

FOYSKOTOI_STHN_EKTHESH
Εκπληκτικό φωτογραφικό ενσταντανέ από την είσοδο της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας!

Εισηγητής του τομέα Μεταφορών και Δικτύων, από τον αντίστοιχο τομέα Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή, εξελέγη ο βουλευτής Πιερίας κ. Γιάννης Αμοιρίδης.
Ελπίζουμε στις εισηγήσεις του να παίρνει υπόψη του και την πολύπαθη περιφέρειά του.

A1_03-11-
Ίσα που πρόλαβε να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος…
Λίγες ώρες μετά, η Κυβέρνηση ανακοίνωνε την κατάργηση του μέτρου των αποσύρσεων παλαιών οχημάτων…

Ούτε δύο μήνες δεν πρόλαβε να κλείσει στην προεδρία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ο Νίκος Κάκκαλος και παύθηκε, μαζί με όλο το συμβούλιο.
Οι λόγοι βέβαια δεν είναι επειδή ο πρώην βουλευτής με το «στρατό» του (όπως γράφει εφημερίδα από την Ελασσόνα) έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να κηρυχτεί κατεδαφιστέο το αυθαίρετο στον Όλυμπο, αλλά προφανώς πολιτικοί.
Η νέα Κυβέρνηση, επιθυμεί να στελεχώσει και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (όπως και τους υπόλοιπους της χώρας) με στελέχη που θα προωθήσουν την πράσινη ανάπτυξη και όχι όπως θέλουν να νομίζουν κάποιοι κακόβουλοι με πράσινα στελέχη.
Το αν θα προέρχονται από το «πράσινο» (της οικολογίας εννοείται) στρατόπεδο, θα είναι απλά τυχαίο…

Αντισυνταγματικός, ζητάει ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος να κηρυχθεί ο εκλογικός νόμος και η κατανομή των εδρών στην Πιερία, να επανέλθει σε 2 για το Πα.Σο.Κ. και 2 για τη Νου.Δου.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο πρώην υφυπουργός και τέως βουλευτής, θα επανέλθει στα βουλευτικά έδρανα…
Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο τέως βουλευτής Πιερίας, δεν προσφεύγει στα δικαστήρια επειδή δεν εξελέγη, αλλά επειδή έστω και ετεροχρονισμένα θέλει να αποδείξει το κακό πρόσωπο του Πα.Σο.Κ., που είχε ψηφίσει έναν νόμο που δεν αντιπροσωπεύει τη λαϊκή βούληση…



ASXETH 


Δεν υπάρχουν σχόλια: