Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
PERIMETRIKH
Λάβαμε χθες το απόγευμα ένα δελτίο τύπου από το δήμο Κατερίνης, με τίτλο «Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες της περιμετρικής οδού Κατερίνης», αλλά, ήταν τόσο αόριστο και γενικόλογο, που δεν καταφέραμε τελικά να βρούμε ποια ήταν η είδηση.
Απλά μας πληροφορούσε ότι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχοςΤεχνικών έργων  «μετέβησαν στις εργασίες διάνοιξης που ....εκτελούνται στην περιμετρική οδό της Κατερίνης» (πού ακριβώς, άγνωστο κι ανομολόγητο) και έκαναν δηλώσεις, του στυλ «βρισκόμαστε στην περιμετρική οδό του δήμου Κατερίνης, όπου απομένουν τα τελευταία κομμάτια αυτού του δρόμου, τα οποία ανοίγουν, ώστε να δώσουμε μια επιπλέον ανάσα στην κυκλοφορία της πόλης και να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης».
Ποια περιμετρική, σε ποια πλευρά της πόλης, ποια κομμάτια … καμία πληροφορία, τσιμουδιά.
XIONIDHS-LIAKOPOYLOS
Κι ενώ είναι φειδωλό (το δελτίο τύπου του δήμου) απέναντι σε τέτοιου είδους πληροφορίες, δε φείδεται χρόνου και χώρου για (με το συμπάθιο) περικοκλάδες του στυλ «με συνεννόηση με τους συμπολίτες μας προχωρούμε, ώστε αυτός ο δρόμος σε λίγο διάστημα να δοθεί προς χρήση» και «είναι μια μεγάλη παρέμβαση που αποτελεί στόχο της διοίκησης του δήμου, που σε συνεργασία με τους δημότες μέρα με τη μέρα υλοποιείται».
Σε τι ακριβώς συνίσταται (για να ‘χουμε καλό ρώτημα) αυτή η συνεργασία των δημοτών; Δεν πιστεύω δα να παίρνουν και τους κασμάδες, να (δια)νοίγουν το δρόμο!

MPATALAS
Ποιος είναι αυτός ο κύριος στα δεξιά (όπως κοιτάμε τη φωτό) του Μιχάλη Μπατάλα;

«Ο «αποστάτης» του 1993 (Σαμαράς) και ο «αποστάτης» του 2000 (Αβραμόπουλος) συνασπίστηκαν εναντίον της κόρης του αποστάτη του 1965»!

Σχόλιο αναγνώστη αθηναϊκής εφημερίδας

Ολόκληρη ιστορία μαθαίνουμε έκαναν οι σταζίερς (τώρα μάθαμε ότι σταζ προφέρονται τα stage), γιατί διαβάσανε, λέει, σε ρεπορτάζ μας, δήλωση του δημάρχου Γρηγόρη Παπαχρήστου άκρως προσβλητική γι’ αυτούς, γιατί τους … έδιωχνε (λένε) να φύγουν, να πάνε από κει που ‘ρθανε, από τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών δηλαδή.
Αμάν, βρε παιδιά. Δεν είπε ο άνθρωπος «να φύγετε, να πάτε αλλού» (σαν τον παππού στη διαφήμιση). «Και να φύγουν», είπε, «δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου, γιατί έτσι αλλιώς ειδικευμένο προσωπικό χρειάζεται και όχι ανειδίκευτο».
Πάντως, αν είναι να ξεσπάσουν κάπου οι σταζίερς, γιατί δεν πιάνουν απ’ τ’ αυτί τους βουλευτές (όποιους τελοσπάντων από αυτούς εμπλέκονται) που τους έβαζαν σε τέτοιες δουλειές, με τρεις κι εξήντα και χωρίς ασφάλεια.
Αλλά θα μου πείτε, οι σταζίερς θα το κάνουν αυτό; Εδώ γκοτζάμου κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα ‘βαλε με τους αδύναμους (των 400 ευρώ), αντί να στείλει στην ανεργία αυτούς που κάναν τα ρουσφέτια, παίρνοντας τους πίσω (μια ιδέα ρίχνουμε) τις ψήφους που κέρδισαν από αυτά.
Είδηση: Σήμερα το πρωί, στις 8.30, όλοι οι εργαζόμενοι μέσω stage στους δήμους και στη Νομαρχία Πιερίας και σε υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο νομό, έχουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Νομαρχίας.
Διότι καλά τους διώχνει το ΠΑΣΟΚ, κάπως όμως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί. Τι στο καλό; Κλέφτες θα γίνουνε;
Και τους χρωστάν και δεδουλευμένα τους ανθρώπους!

Την ανοιχτή στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε με δηλώσεις του στο ράδιο ενημέρωση και στον Ηλία Χρυσικό, ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, Κ. Κουκοδήμος.
Ο κ. Κουκοδήμος, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δ. Αβραμόπουλου, του οποίου την πρωτοβουλία στήριξης στον Αντ. Σαμαρά χαιρέτισε (όλοι πρέπει κάπου να ταχθούμε και να μην είμαστε αδιάφοροι για το μέλλον της παράταξης, είπε), ξεκαθάρισε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Αντ. Σαμαρά.
«Πίστευα και πιστεύω πως η δέσμευσή του ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αναγέννηση της παράταξης είναι πολύ συγκεκριμένη, πολύ ουσιαστική και χρήσιμη στη δύσκολη συγκυρία για τη ΝΔ», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας αξιόπιστη (προφανώς περισσότερο από εκείνη της Ντόρας Μπακογιάννη) την πρόταση του Μεσσήνιου πολιτικού «για μια αυριανή νέα Ελλάδα».
Ο κ. Κουκοδήμος, έσπευσε να συμπληρώσει, ότι η δική του επιλογή δεν δεσμεύει τους ψηφοφόρους της παράταξης (άραγε πώς θα μπορούσε να υπάρξει δέσμευση;), δηλώνοντας ότι «ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει όποιον θέλει και αυτόν που νομίζει ότι πρεσβεύει καλύτερα την παράταξη.»
Ο βουλευτής Πιερίας, είπε επίσης ότι η πρόταση Σαμαρά εκφράζει την επιθυμία της βάσης για ενότητα.
Το έγκυρο ή το άκυρο του άλματος, ο Ελλανοδίκης θα το δείξει. Και όπου «ελλανοδίκης» βλέπε κάλπη της 29ης Νοεμβρίου.

A2_11-11
Με τον γλύπτη Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ο οποίος φιλοτέχνησε το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, συναντήθηκε χθες το πρωί ο Νομάρχης Πιερίας.
Με την ιδιότητα του προέδρου του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, ο κ. Παπαστεργίου, συζήτησε την προοπτική να φιλοτεχνήσει ο κ. Παλαιολόγος, το άγαλμα του Έλληνα Στρατηλάτη και στην περιοχή μας.

A3_11-11
Στη μέση βάλανε τον αρχαιολόγο Μάνθο Μπέσιο, οι δήμαρχοι Πύδνας και Μεθώνης…
Ο κ. Μπέσιος συνεχίζει το ανασκαφικό του έργο στην περιοχή της βόρειας Πιερίας, με πενιχρά μέσα, αλλά με την αμέριστη βοήθεια των δήμων της περιοχής, όπως ανέφερε στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΣΝΟ.
Να δούμε πότε θα έρθει εκείνη η στιγμή, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα λειτουργεί σαν «τσόντα» για να καλύπτει τις αδυναμίες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Κράτους για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας…

A4_11-11Κλειστές βρήκαν τις πόρτες των ΔΟΥ της Κατερίνης χθες οι Πιεριείς…
Οι υπάλληλοι είχαν τη γενική τους Συνέλευση και προφανώς πάνω στην ανυπομονησία τους να συμμετάσχουν σ’ αυτήν ξέχασαν να θυροκολλήσουν έστω ένα σημείωμα που να ενημερώνει όσους επιχείρησαν να περάσουν το κατώφλι τους, για το γεγονός.
Πάντως οι περισσότεροι, έδειξαν να το διασκεδάζουν… άλλωστε αυτά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα!

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: