Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Οκτωβριανή Επανάσταση

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Για να εκτιμήσει κανείς πού βρισκόμαστε και περίπου πού πρόκειται να πάμε, καλό είναι να θυμάται ότι η χώρα έχει διώξει τις βάσεις του θανάτου, έχει φύγει από την ΕΟΚ των μονοπωλίων, έχει γίνει ήδη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχότερων, οι δημόσιες επιχειρήσεις λειτουργούν υπέρ του πολίτη με σεβασμό σ' αυτόν, οι προμήθειες ελέγχονται από ανεξάρτητες αρχές, έχει σταματήσει η σπατάλη στα έξοδα των υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών, έχουν περιοριστεί τα υπουργικά και βουλευτικά αυτοκίνητα, οι υπάλληλοι επιλέγονται αξιοκρατικά και οι ακτές ανήκουν στον λαό και όχι σε αετονύχηδες ιδιώτες και ποικιλώνυμα δημαρχοκοινοτικοϊδιωτικά συμφέροντα.

Ολα αυτά έχουν επιτευχθεί με κόπο από το 1981, που έχουν εξαγγελθεί και ξαναεξαγγελθεί και ματαεξαγγελθεί, χώρια που ξέχασα τον περιορισμό της φύλαξης του κάθε καρεκλοκένταυρου από τον αστυφύλακα, που θα 'πρεπε να κυνηγάει διαρρήκτες.
Οποιος από τους αναγνώστες δεν έχει καταλάβει ότι ζει σ' αυτόν ακριβώς τον τόπο είναι απλώς μεμψίμοιρος και μίζερος, ενώ δεν είναι καθόλου μίζερος αν σηκώσει τα μανίκια σαν τους υπουργούς και τους απειλήσει «πιάστε τη δουλειά κι αφήστε τις διακηρύξεις, μη σας πάρει και σας σηκώσει».
Είναι παρήγορο, επίσης, για τους πολίτες ότι πολλά απ' όσα έχει ψηφίσει ή συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση τα αλλάζει η τωρινή, έτσι ώστε και οι πολίτες και οι κεφαλαιούχοι και οι επενδυτές και οι επίδοξοι κυβερνήτες να ξέρουν ότι μπορούν να στηρίζουν τη ζωή τους σε κάτι σταθερό, ότι είναι υποχρέωσή τους να τηρούν τους νόμους αν θέλουν να έχουν ισότητα. Γιατί η τήρηση των νόμων είναι ίδιο και προστασία των αδύναμων, δεν είναι των ισχυρών, που συμπεριφέρονται στους νόμους σαν να είναι κουρελόχαρτα.
Ποιος του λέει του πολίτη ότι οι νόμοι και οι συμφωνίες που θα κάνει η νέα κοινοβουλευτική δικτατορία των 160, δεν θα αλλάξουν όταν έρθει η επόμενη κυβέρνηση των Αλλων. Γιατί να τους τηρήσει; Κορόιδο είναι;
Γιατί να δουλέψει σε βάθος χρόνου και σε όφελος των πολιτών ο διοικητής της ΕΥΠ και της Ασφάλειας, ο διοικητής της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ο διευθυντής του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, οι διευθυντές στις Πολεοδομίες όταν μόνο χθες ανακοινώθηκε ότι:
* θα ψηφιστεί νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ
* θα επανεξεταστούν όλα τα χωροταξικά σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης, που αφορούν τη βιομηχανία, τον παράκτιο και νησιωτικό χώρο, τον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το Εθνικό
* αλλάζει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας στα δικαστήρια με δύο νέες (!) γενικές γραμματείες
* αλλάζει το σύστημα συνταγογράφησης φαρμάκων, που αλλάζει εδώ και 28 χρόνια
* αλλάζει το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο
* ξαναδιαπραγματεύονται τις συμβάσεις για τα διόδια
* ξαναδιαπραγματεύονται τις συμβάσεις με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά
* αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, που άλλαξε πρόσφατα
* αλλάζει η κλίμακα φορολογίας, που αλλάζει κάθε δύο χρόνια.
Τι έγινε παιδιά; Καμιά επανάσταση; Μπα. Πού τέτοια τύχη. Αν γινόταν επανάσταση, αυτά θα 'πρεπε να είναι οι παρωνυχίδες στις αλλαγές. Αλλά, εδώ, αυτή τη στιγμή, η προπαγάνδα και η πολυλογία μαζί με τους λιβανωτούς ασχολούνται με τις παρωνυχίδες. Οι οποίες στο τέλος, και θα με θυμηθείτε, θα αποδειχτούν σαπουνόφουσκες. Το παρελθόν και οι προσωπικότητες και τα κίνητρα αυτών που εξαγγέλλουν τις αλλαγές, θέλει-δεν θέλει ο Γιώργος, δεν εγγυώνται γι' αυτές.
Η πολιτική πραγματοποιεί τα σχέδιά της με πολιτική. Με ιδεολογική γραμμή, με ιδεολογικό, πολιτικό σχέδιο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με στρακαστρούκες.
Οι οποίες δεν γρατζουνάνε ούτε για πλάκα αυτούς που πραγματικά κυβερνάνε: τους κεφαλαιούχους, τις λαμογιοσυντεχνίες και τα εξουσιαστικά απωθημένα του κυρίου και της κυρίας τάδε στις κυβερνήσεις.
Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: