Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

"Παγώνουν" οι προσλήψεις

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009
Σταματούν οι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκαν μετά τις εκλογές
"Παγώνουν"
οι προσλήψεις

 
«Παγώνουν» όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκαν μετά τις 4 Οκτωβρίου, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε πως καταργείται η συνέντευξη, η βαθμολόγηση της οποίας συνέβαλε στη γενική αξιολόγηση του υποψήφιου.
Συγχρόνως, αναβαθμίζεται η βαθμολογία για τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακών, κ.λπ και καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης στους συμβασιούχους.
Επίησς καταργούνται οι συμβάσεις έργου, οι οποίες σταδιακά αντικαθίστανται από συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Επίσης, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι στο εξής όλες οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Οι θέσεις θα προκηρύσσονται στο εξής με ....το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο υπολογίζεται να εφαρμοστεί τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.
Τέλος, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιλεγούν οι γενικοί γραμματείς υπουργείων, ενώ ολοκληρώνεται άμεσα η τοποθέτηση των δεκατριών γενικών γραμματέων Περιφέρειας της χώρας.
Πεταλωτής: Λήξαν το θέμα των Stage
Έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα όσον αφορά τα Stage, με την υπουργική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής.
Ερωτηθείς για το θέμα των συμβασιούχων, είπε ότι είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα με τις συμβάσεις έργου και ακόμα ότι είναι ένας άλλος τρόπος να παρέχεται πιο μόνιμη και εξαρτημένη εργασία. Τόνισε ότι θα υπάρξει καταγραφή.
«Είναι αναμφισβήτητο ότι οι συμβάσεις έργου σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται, σε πολλές, όμως, υποκρύπτουν ένα άλλο είδος εργασίας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Όσες είναι απαραίτητες θα παραμείνουν, όχι όμως όσες δεν είναι απαραίτητες και γίνονται με άλλους σκοπούς».
Ερωτηθείς αν αυτές θα παραμείνουν ως συμβάσεις έργου ή αν θα μετατραπούν σε ορισμένου χρόνου, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί τι ακριβώς γίνεται και πρόσθεσε ότι αν φανεί πως πίσω από μια σύμβαση έργου υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατά πάσα πιθανότητα, θα μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.
Σε ερώτηση και για την περίπτωση των συμβασιούχων της ΕΡΤ, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι γενικά, όπου υπάρχει ανάγκη να μπει ΑΣΕΠ, θα μπει και τόνισε ότι κάθε σύμβαση έργου θα εξειδικευτεί κατά περίπτωση και θα αντιμετωπιστεί με τον ανάλογο τρόπο.
Ερωτηθείς αν προβληματίζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από τους θιγόμενους, επισήμανε ότι λαμβάνεται υπόψη κάθε παράμετρος σε σχέση με το θέμα «γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αφορά μια μεγάλη μερίδα, κυρίως νέων, πολιτών».
«Από εκεί και πέρα» συνέχισε ο εκπρόσωπος «προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις γιατί θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι παρανομίες, όπου υπάρχουν».
Ανέφερε ότι λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για να «επαναφέρουμε τη νομιμότητα σε αυτού του είδους τις καταστάσεις».
«Μεθόδευση της ΝΔ τα Stage»
Ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι με καθεστώς Stage ήταν «ούτως ή άλλως άνεργοι, απλώς υπήρχε ένας τρόπος να καλύπτεται η ανεργία και ήταν μια ξεκάθαρη μεθόδευση της ΝΔ».
«Είναι πολύ πιο λογικό και έντιμο να καταγράφεται η πραγματική κατάσταση στο χώρο της εργασίας σήμερα, προκειμένου να δούμε και τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και να τους αντιμετωπίσουμε ως πραγματικά ανέργους» επισήμανε ο κ. Πεταλωτής.
Σχετικά με το γιατί ο υπουργός Εργασίας ζήτησε την «κάλυψη» της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και πως έπρεπε να ληφθεί μια πολιτική απόφαση σε συλλογικό επίπεδο.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το νόμο Παυλόπουλου, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ «μετέτρεψε τις συμβάσεις χωρίς ΑΣΕΠ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου», ο Γ.Πεταλωτής εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν ήταν νόμιμες οι διαδικασίες και τόνισε ότι «εμείς θα τηρήσουμε τη νομιμότητα και η γενική μας αρχή είναι να υπάρχει ΑΣΕΠ».
Κουμουτσάκος: «Ανάλγητο το ΠΑΣΟΚ»
Αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «στο θέμα των stages επιβεβαιώνεται ότι το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επανέρχεται, είναι εδώ, ανάλγητο, εκδικητικό».
Σχετικά με το ΑΣΕΠ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εκείνο το υποβάθμισε μονιμοποιώντας το 1999 και το 2000 «πάνω από 2.500 stagiers, πριν ακόμα λήξει η 17μήνη μαθητεία τους». «Πρόκειται για πολιτικό φαρισαϊσμό πρώτου μεγέθους» πρόσθεσε. 
Για την κατάργηση της μοριοδότησης είπε ότι «καταπατούν έτσι χωρίς αιδώ την αρχή της συνέχειας του κράτους αφαιρώντας νομοθετημένα κεκτημένα δικαιώματα».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=eGyGDHdRZhk
για τα stager