Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Και ο πεζόδρομος έγινε… αυτοκινητόδρομος!


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ


 

Καθημερινό πλέον το φαινόμενο της διέλευσης οχημάτων και μηχανών στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου και στην πλ. Ελευθερίας

Και ο πεζόδρομος έγινε… αυτοκινητόδρομος!
Δεκάδες ποδήλατα, μηχανάκια, αυτοκίνητα και τζιπ προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα σε πεζούς και μικρά παιδιά

Καταγγέλλεται ότι υπάρχουν και φορτηγά για φορτοεκφορτώσεις που δεν τηρούν το ωράριο διέλευσης

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να προκαλεί η παράνομη διέλευση δικύκλων και οχημάτων στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου και στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.
Καταρχήν, οι διερχόμενοι πεζοί, κυρίως....
όμως οι μαμάδες με μωρά σε καροτσάκια αλλά και μικρά παιδιά πέριξ του 4ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης (βρίσκεται στον πεζόδρομο) κινδυνεύουν από νεαρούς ή μεγαλύτερους που οδηγούν ποδήλατα με μια κάποια ταχύτητα, καθώς και από μηχανάκια που αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.
Επίσης, οχήματα, ταξί, οχήματα ιδιωτικών εταιριών που δεν έχουν έδρα τους κάποιο γραφείο στον πεζόδρομο, ντιλίβερι κλπ, επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρυμένο χώρο του πεζόδρομου από τα νομίμως κυκλοφορούντα οχήματα ή φορτηγά που κυκλοφορούν εκεί τα πρωινά προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες φορτοεκφορτώσεις και η τροφοδοσία της τοπικής αγοράς.
Ακόμη, υπάρχουν ορισμένα φορτηγά τροφοδοσίας της αγοράς που δεν τηρούν το ωράριο διέλευσής τους στον πεζόδρομο ενώ έχει καταγγελθεί στην «Τ» ότι ορισμένοι οδηγοί προτού ή αφού τροφοδοτήσουν καταστήματα με προϊόντα, σταθμεύουν τα φορτηγά τους στην πλατεία Ελευθερίας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, υπαρχόντων δε και των τραπεζοκαθισμάτων, ο πραγματικός χώρος για τους πεζούς, τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά περιορίζεται κάποιες στιγμές αισθητά, τα καυσαέρια να είναι εντονότερα από κάποια σταθμευμένα φορτηγά που όμως δεν κλείνουν τη μηχανή τους αλλά και από μηχανές και οχήματα, το κυριότερο όμως να υπάρχουν κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών και ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού. 
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: