Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πρεμιέρα με το... δεξί !!!

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
(ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Πιερικός – Παναιτωλικός 2-0


Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Πιερικός! Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά από την πολύ καλή ομάδα του Παναιτωλικού κατάφερε στο τέλος να σημειώσει δύο θαυμάσια τέρματα με τον Θάνο (88 και 92΄) και να πάρει την πρώτη του νίκη. Η πρεμιέρα πάντοτε κρύβει παγίδες…

Αδιάψευστος μάρτυρας τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων που ήταν «γεμάτα» εκπλήξεις. Ευτυχώς όμως ο Θάνος που είχε περάσει λίγο πριν στο παιχνίδι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (ξεκαθάρισε το.. τοπίο) και όλα πήγαν κατ ευχή…

Ο Πιερικός παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά. Αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Το ότι δεν κατάφερε να σκοράρει πιο νωρίς οφείλετε στην πολύ καλή παρουσία του «πορτιέρο» του Παναιτωλικού Μπαμπανίώτη που αναδείχτηκε «σωτήρας» της εστίας του.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι ασφαλώς και ικανοποιήθηκαν από το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες. Ανοικτό ποδόσφαιρο, με γρήγορες εναλλαγές, πολλές φάσεις και συγκινήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι που σε καμιά περίπτωση δεν κλείστηκαν, έπαιξαν επιθετικά δημιούργησαν ευκαιρίες και προβλημάτισαν την άμυνα του Πιερικού. Μια ποιοτική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σίγουρα.

Ο Πιερικός πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και αυτό μετράει. Κυνήγησε το γκολ μέχρι το τέλος έστω και με ανορθόδοξο τρόπο και το πέτυχε από μια στημένη φάση. Ασφαλώς και με τα παιχνίδια θα ανεβάσει την απόδοση και θα επιτίθεται πιο οργανωμένα.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 88 όταν ο Τσιτλακίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Θάνος με ασύλληπτη κεφαλιά «εκτέλεσε» στην κυριολεξία τον Μπαμπινιώτη . Ήταν η αρχή του τέλους για τον Παναιτωλικό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Θάνος ύστερα από πάσα του Γκουγκουλια βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ψύχραιμο πλασέ και η μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πιερικός έφτασε κοντά στο γκολ στο 6΄σε σουτ του Μακρή, στο 20΄όταν ο Ολγκιν έπιασε κεφαλιά και ο Μπαμπινιώτης σχεδόν εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ, στο 41΄σε δυνατό σουτ του Ντεμπελέ και πάλι ο Μπαμπινιώτης απέκρουσε σωτήρια, στο 61΄σε σουτ του Πέντα από πλάγια πάλι ο ίδιος αποσόβησε σίγουρη παραβίαση.

Οι φιλοξενούμενοι που κέρδισαν της εντυπώσεις αλλά όχι και τους βαθμούς μπορούσαν να σκοράρουν στο 35΄όταν ο Γκούρμα μόνος του επιχείρησε να πλασάρει τον Κοταρά. Ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά η μπάλα έφτασε στον Χάτζικ που με κεφαλιά την έστειλε προς τα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Όμως την τελευταία στιγμή ο Εξουζίδης την απομάκρυνε πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ζουρούδης στο 72΄όταν σούταρε από ευνοϊκή θέση άουτ. Με επιτυχία στέφτηκε το πρώτο παιχνίδι του Πιερικού και όλοι προσδοκούν σε μια νικηφόρο πορεία.

Ο διαιτητής Κύζας από την Δράμα κιτρίνισε τους Δέντσα, Παντελιάδη , Λοπέζ , Αναστασιάδη Μανουσαρίδη και Χατζηζήση που ήταν στον πάγκο

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Κοταράς, Καλλιμάνης, Εξουζίδης, Τασίδης, Παντελιάδης, Μακρής (77 Θάνος) Μαρτίνεζ, Μανουσαρίδης, Πέντα (73 Τσιτλακίδης) Ντεμπελέ (62 Γκουγκουλιάς) Ολγκίν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Μπελεβώνης (70΄Παλαιολόγου) Μόρεκ, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Δέντσας, Λοπέζ, Χάτζικ, (6!΄Μπαικαρά) Μαρτσελότο, (52΄Θεοδωρίδης) Γκούρμα, Ζουρούδης.



ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: