Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Πάμε όλοι ΔΕΘ; Να πάμε, να πάμε. Να διαδηλώσουμε, να φωνάξουμε, να διαμαρτυρηθούμε.

Όλοι πάμε ΔΕΘ. Με λεωφορεία, με ΙΧ, με μηχανάκια, με ο,τι βρούμε. Το λεν οι συνδικαλιστές.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των πανηγυριών, ο μήνας της ΔΕΘ, ο μήνας των σχολείων και ο μήνας των συλλαλητηρίων.

Ξεδίνουμε μετά το καλοκαίρι και μετά ξανά γύρω στον Δεκέμβρη στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Τα μάτια βέβαια όλων είναι στραμμένα στο Μαξίμου και όχι στη Θεσσαλονίκη, προς το παρόν τουλάχιστον, αφού περιμένουν τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού.

Ανασχηματισμός ή εκλογές; Ιδού η απορία.

Ο Μανώλης έγινε το θέμα της ημέρας και όχι αδίκως. Την πήγαινε και την έφερνε όλο το καλοκαίρι την παραίτηση και τσουπ…πριν βγει ο Αύγουστος την υπέβαλλε και ησύχασε κι αυτός, κι ο Καραμανλής και τα άλλα παιδιά.

Διευκολύνει τον πρωθυπουργό; Θα δείξει από τις επόμενες κρίσιμες μάλλον ώρες. Κρίσιμες λόγω αποφάσεων, για να μην παρεξηγηθώ και πάλι.

Πάμε στην τοπική επικαιρότητα που έχει να κάνει με ευχάριστα αυτή τη φορά πράγματα. Πανηγύρι και πάλι πανηγύρι.

Μπορεί η καταρρακτώδης βροχή να «χάλασε» το σκηνικό αλλά δεν μας πτόησε.

Ζήτω τα σουβλάκια.

Τα καλύτερα έρχονται. Σχολικά. Χαχα….οι γονείς σε απόγνωση θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ.

Αποδεδειγμένο. Τους είδα και χθες σε μια πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη στα καταστήματα του πεζοδρόμου.

Η λακκούβα της φωτογραφίας εστάλη από αναγνώστη και δεν την τράβηξα εγώ, αν και θα μπορούσα, διότι είναι ακριβώς μπροστά στα γραφεία της εφημερίδας, στην οδό Σκρά 19.

Και λέω ότι θα μπορούσα, αλλά δεν πρόκανα, επειδή λόγω των γεγονότων κάποιοι θα με χαρακτήριζαν εμπαθή.

Την έστειλε λοιπόν αναγνώστης με την υποσημείωση πως είναι πραγματικά επικίνδυνη όχι μόνο για τα ΙΧ στα οποία μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημία αλλά κυρίως για τα ποδήλατα ή τους πεζούς.

Εγώ το έγραψα. Άντε πάρτε ένα φτυάρι (πώς τα λέω η άτιμη) και ελάτε να θάψετε, με συγχωρείτε, να κλείσετε την τρύπα.

Είναι απλό και γρήγορο. Και αν δεν θέλετε με άσφαλτο, ρίξτε λίγο χαλικάκι, ίσα να μην προκληθούν τραυματισμοί και ζημίες.

Έγινε θέμα και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Ο λόγος για τον βιολογικό καθαρισμό της νότιας Πιερίας.

Με πηχυαίους τίτλους και αναφορές στο έργο που τελείωσε και ποτέ δεν λειτούργησε. Περσινά, ξινά σταφύλια λέω εγώ.

Ο καλός μήνας από την αρχή του φαίνεται λέει σε παράφραση ο θυμόσοφος λαός και αν αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουμε το Σεπτέμβρη με πολιτικές ίντριγκες, εκλογές και ανασχηματισμούς, πικραμένους και παραιτημένους, βγάλτε συμπέρασμα πως θα πορευτούμε το χειμώνα.

Άντε να ασχοληθούμε εμείς με τα δικά μας, τα απλά, τα καθημερινά, τα τετριμμένα, με τα πρόσωπα και τα γεγονότα, με τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ μας.

Φτωχή μεν η επικαιρότητα αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Και ένα νέο: Με εξώδικο απαντά ο πρώην της ΚΕΔ κ. Ξηραδάκης, σε εφημερίδες αθηναϊκού τύπου που δημοσίευσαν την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Αντ.Καρπούζα σχετικά με τις διώξεις που «φέρονται» να ασκήθηκαν σε βάρος αυτού και άλλων 12 υπηρεσιακών παραγόντων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ξηραδάκης αναφέρει: «Ειδικότερα ο δημοσιογράφος σας, με την ανοχή προφανώς του εκδότη σας, υιοθέτησε άκριτα και πέραν πάσης δημοσιογραφικής δεοντολογίας τις ανυπόστατες και αβάσιμες καταγγελίες του βουλευτή κ. Αντωνίου Καρπούζα σε βάρος εμού προσωπικά «και άλλων 12 υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων στελεχών της ΚΕΔ», για μία υπόθεση η οποία ακόμη ευρίσκεται στο στάδιο της προδικασίας».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Επειδή, δίχως να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη επί των ανωτέρω ανυπόστατων καταγγελιών του βουλευτή κ. Αντωνίου Καρπούζα, το επίμαχο δημοσίευμα παντελώς αυθαίρετα και πέραν των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κάνει λόγο περί δήθεν «παραπομπής μου στο εδώλιο του κατηγορουμένου» στιγματίζοντας ανεπανόρθωτα την προσωπικότητά μου στην κοινή γνώμη».

Μέγα θέμα εγείρεται διότι το εν λόγω δελτίο τύπου αναπαρήγαγαν αυτούσιο και οι τοπικές εφημερίδες του νομού, ως προερχόμενο από το πολιτικό γραφείο του κ. Καρπούζα.

Όχι άλλες μηνύσεις για όσα «άλλος γράφει» παρακαλούμε πολύ.

Ο κ. Ξηραδάκης βεβαίως για το τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την τιμή και υπόληψή του στέλνει εξώδικο με την υπόμνηση να αποκατασταθεί πλήρως.

Ας μην κάνω πάλι συνειρμούς. Διότι ο κ. Ξηραδάκης δεν είναι καν πολιτικός.

Περιμένουμε πάντως απαντήσεις, ενώ η στήλη επιφυλάσσεται να επικοινωνήσει τόσο με τον κ. Καρπούζα όσο και με τον κ. Ξηραδάκη, για αυτό που λέμε στη δημοσιογραφία «η άλλη πλευρά».

Καλή μας ημέρα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: