Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αρχίζει η απόσυρση παλαιών ΙΧ Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι όσον αφορά την όλη διαδικασία

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΒΗΜΑ)




Αρχίζει από σήμερα η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 20-82-28.9.2009) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που καθορίζει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας απόσυρσης και τον τρόπο καταβολής των οικονομικών κινήτρων για την αγορά νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Οι επιχειρήσεις αυτοκινήτων είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους υποψήφιους αγοραστές με προσφορές που θα κάνουν ακόμη δελεαστικότερη την αγορά αυτοκινήτου, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑΕ) κ. Απόστολος Πετιμεζάς. Και πρόσθεσε ότι αναμένεται άνθηση της αγοράς και του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Πλέον ο έλληνας καταναλωτής θα μπορεί να αγοράσει ένα καλό μικρομεσαίο αυτοκίνητο με 5.000- 7.000 ευρώ.Ειδικότερα τα οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση κλιμακώνονται από 500 έως 2.200 ευρώ για τα ΙΧ, από 500 έως 2.000 ευρώ για τα ελαφρά φορτηγά και από 3.000 έως 9.000 ευρώ για τα βαρέα φορτηγά.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι τα οχήματα προς απόσυρση πρέπει να παραδίδονται σε έναν από τους 81 χώρους του εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο www. edoe. gr ή στο τηλέφωνο 210 6899.039. Εκεί θα λαμβάνουν και τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση οχήματος. Σε διάστημα οκτώ ημερών να χορηγηθεί το πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος.

Στη συνέχεια το πιστοποιητικό αυτό μαζί με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος πρέπει να διαβιβάζεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του, που αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης το οποίο καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ, όπως και το οικονομικό κίνητρο αγοράς οχήματος αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: