Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Κόντρα για τις προσλήψεις

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Κόντρα

για τις προσλήψεις

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις οικονομικές εξαγγελίες, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τα προγράμματα stage και τις φήμες περί δημοσκοπήσεων.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και πάλι στο φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών: «Σας συνιστώ αυτό το φυλλάδιο να το κρατήσετε γιατί αποκτά συλλεκτική αξία, καθώς σήμερα το ΠΑΣΟΚ το απέσυρε μαζικά από τα προεκλογικά του περίπτερα.»

Ο ίδιος απέρριψε το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι το φυλλάδιο είναι του περασμένου έτους, λέγοντας ότι τα φυλλάδια για τους δανειολήπτες είναι σημερινά. Επικαλέστηκε μάλιστα ανάρτηση στο Δικτυακό Τόπο του ΠΑΣΟΚ με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2009.

Για το θέμα των stage, απευθύνθηκε προς το ΠΑΣΟΚ ρωτώντας: «Τι λένε σε αυτούς τους ανθρώπους; Θα τους διώξουν;».

Στη συνέχεια παρέθεσε κοινή υπουργική απόφαση του 2002 με υπογραφή των Ν.Χριστοδουλάκη, Δ.Ρέππα και Κ.Στεφανή, που αφορούσε πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στην υγεία.

Σημείωσε δε επικαλούμενος το ΦΕΚ που παρέθεσε ότι τα ποσά που διατέθηκαν για τις χρονιές 2003 και 2004 καλύφθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό. Συμπλήρωσε ότι και επί ΠΑΣΟΚ τα stage χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στην άλλη παρατήρηση του ΠΑΣΟΚ περί προσλήψεων μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι τα αιτήματα για τα stage υποβάλλονται από δήμους και νομαρχίες στους οποίους επικεφαλής δεν είναι μόνο στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ότι τέτοιες προσλήψεις γίνονται όταν υπάρχουν ανάγκες και υποβάλλονται σχετικά αιτήματα.

Για τις δημοσκοπήσεις ο ίδιος είπε ότι ο πολιτικός διάλογος απελευθερώνεται, γίνεται πιο ουσιαστικός και πιο συγκεκριμένος, χωρίς να εγκλωβίζεται στα στοιχεία και στους αριθμούς των δημοσκοπήσεων, ενώ υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης για απαγόρευση των δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε έγγραφο από το οποίο προκύπτει επιχορήγηση φορέων σε μία εκλογική περιφέρεια υφυπουργού της κυβέρνησης με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ σε μία μόνο μέρα.

«Επιχορηγήσεις σε ιερούς ναούς, σε πολιτιστικούς συλλόγους, πέντε χιλιάδες εδώ, πέντε χιλιάδες εκεί, τέσσερις χιλιάδες παραπέρα. Σε μία ημέρα. Ο κ. Καραμανλής δεν δικαιούται να μιλά για σπατάλες στο Δημόσιο, δεν δικαιούται να ρωτά για το πού θα βρεθούν τα χρήματα. Να τα χρήματα, είναι αυτό το όργιο που γίνεται αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι εφόσον ζητηθεί από την κυβέρνηση, θα δοθεί το όνομα του συγκεκριμένου υφυπουργού.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο Κ.Καραμανλής συμπεριφέρεται σαν τον Τσώρτσιλ: «υπόσχεται αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Όμως ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε απέναντί του έναν πραγματικό εχθρό. Ο κ. Καραμανλής έχει απέναντί του την αδράνεια και τα λάθη των ίδιων των πολιτικών του» σημείωσε.

Σχετικά με τα stage, o κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι εκεί που υπάρχουν παρανομίες, θα διορθωθούν, ενώ εκεί όπου υπάρχουν υπογεγραμμένες νόμιμες συμβάσεις, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα τις σεβαστεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρχουν stage στο Δημόσιο.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στο να μην αναπαράγει φήμες, αλλά ξεκαθαρίζει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι την τελευταία μέρα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων σε προσωπικές ιστοσελίδες (blogs), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο εισαγγελέας έχει εντολή να άρει το ηλεκτρονικό απόρρητο, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επίμαχων σελίδων και ακολούθως οι υπεύθυνοι των δημοσκοπικών εταιρειών που ενδεχομένως διοχέτευσαν πληροφορίες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: