Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Στις 6 μονάδες η διαφορά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου δίνει ακόμη μία δημοσκόπηση, της εταιρείας Ρublic Ιssue που έγινε για λογαριασμό του Σκάι και της «Καθημερινής».
Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, η έρευνα προσδιορίζει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στις 6 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 41,5% έναντι του 35,5% της Ν.Δ. Η ίδια εταιρεία κάνοντας την εκτίμηση στις έδρες που θα καταλάβει κάθε κόμμα στο Κοινοβούλιο επί τη βάσει των παραπάνω ποσοστών δίνει στο ΠΑΣΟΚ 153 έδρες και στη Ν.Δ. 97.
Η ίδια μέτρηση δείχνει ότι τρίτο κόμμα από την κάλπη θα αναδειχθεί το ΚΚΕ που αποσπά το 8,5% των προτιμήσεων των πολιτών, ενώ έπεται ο ΛΑΟΣ με 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%. Ούτε σε αυτήν τη δημοσκόπηση οι Οικολόγοι Πράσινοι προσεγγίζουν ποσοστά που θα τους εξασφάλιζαν την είσοδό τους στη Βουλή και συγκεντρώνουν 2,5%, με τα λοιπά κόμματα να παίρνουν συνολικά το 2% της εκλογικής μερίδας. Με τα ποσοστά αυτά το ΚΚΕ εκλέγει 23 βουλευτές, ο ΛΑΟΣ 16 και ο ΣΥΡΙΖΑ 11 μέλη στο Κοινοβούλιο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: