Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Προσφυγή στον πρωθυπουργό για καταπάτηση από το Δημόσιο Ζητούν αποζημίωση για την καταπάτηση της έκτασης


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Στον πρωθυπουργό απευθύνονται οι Αρχές της Καβάλας για την καταπάτηση από το Δημόσιο μιας μεγάλης έκτασης στη θέση Εσκί Καπού. Με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Καβάλας, Κ. Σιμιτζής, ζητεί την παρέμβασή του για την αποζημίωσης της έκτασης που καταπατά το Δημόσιο κι ως αντάλλαγμα προτείνει να δοθούν στον δήμο ένα πρώην στρατόπεδο, 120 στρέμματα στη συνοικία Νεάπολη, αλλά και η πρώην καπναποθήκη του Ελληνικού Οργανισμού Καπνού στο Περιγιάλι. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο δήμος χρεώνεται με δάνειο εκατομμυρίων ευρώ για να σώσει οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί για δημόσιες ανάγκες.

Η έκταση στο Εσκί Καπού έχει καταπατηθεί εδώ και χρόνια από το Ελληνικό Δημόσιο και η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Μέρος της διεκδικούμενης έκτασης, κοντά στα 70 στρ., χρησιμοποιεί αυτό το διάστημα ο εργολάβος που κατασκευάζει το βόρειο κρηπίδωμα στο λιμάνι Φίλιππος Β και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποψιλώνει μια βραχώδη περιοχή από αδρανή υλικά που χρειάζεται για μπάζωμα.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ομολογεί ότι η έκταση καταπατείται, σημειώνει ότι όταν ο δήμος αποζημιωθεί ύστερα από απόφαση δικαστηρίου αυτή θα περάσει στο Δημόσιο, όσο για την αποψίλωση της βραχώδους περιοχής τονίζεται ότι θα αποκατασταθεί με δεντροφύτευση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: