Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Πάνε σαν... πέρυσι

Να τριτώσει το καλό θα επιδιώξει σήμερα στην Πράγα ο Παναθηναϊκός (21.00, NOVA), ο οποίος τις δύο προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Σπάρτα επέστρεψε στην Αθήνα με το «διπλό» στις... αποσκευές του (2-0 στις 19/2/2002 και 2-1 στις 13/8/2008).

Σπυρόπουλος - Καραγκούνης πανηγυρίζουν πέρυσι στην Πράγα το 1-2 επί της Σπάρτα (κάτω). Κάτι ανάλογο θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος - Καραγκούνης πανηγυρίζουν πέρυσι στην Πράγα το 1-2 επί της Σπάρτα (κάτω). Κάτι ανάλογο θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός Αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του ο Τεν Κάτε είναι ένα γκολ και οι «πράσινοι» είναι αισιόδοξοι ότι δύσκολα ή εύκολα θα αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο επίσημο ματς της νέας χρονιάς.

«Εχουμε ξεκινήσει εδώ και 4 εβδομάδες προετοιμασία. Αν με ρωτήσετε για το αν η ομάδα μας είναι γενικά έτοιμη, θα σας πω "όχι", ωστόσο είναι έτοιμη για να παίξει αυτό το παιχνίδι», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τι σύστημα θα ακολουθήσει λέγοντας χαμογελώντας ότι «θα συναντήσω τον κ. Χόβανετς (σ.σ. προπονητής της Σπάρτα) σε πέντε λεπτά και θα του πω ακριβώς τι σκοπεύω να κάνω. Βιαστείτε λοιπόν διότι περιμένει...».

Ο Τεν Κάτε ρωτήθηκε αν η Σπάρτα έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι και απάντησε αναφέροντας ότι «οι Τσέχοι δεν έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους, εκτός από τον Κάντλετς, ο οποίος έφυγε. Αλλά πάνω-κάτω θα παίξουν με το ίδιο στιλ, θα παίξουν με την μπάλα κάτω και θα προσπαθήσουν να έχουν με το μέρος τους την κατοχή. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για μας. Το ότι κερδίσαμε πέρυσι δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε σίγουρα και φέτος. Εχουν μια καλή ομάδα, είναι σε... συναγερμό μετά τα περσινά ματς. Αλλά κι εμείς έχουμε μια καλή ομάδα και είμαστε έτοιμοι».

Από τον προπονητή του Παναθηναϊκού ζητήθηκε να συγκρίνει την περσινή δική του ομάδα με τη φετινή. Και απάντησε: «Πέρυσι ήταν μια ομάδα που λίγο-πολύ βασιζόταν σε κορμό που προϋπήρχε. Τώρα έχουμε μια νέα ομάδα με ποιότητα, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να δέσει. Υπάρχει όμως το πνεύμα της ομάδας. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και αν το έχεις γευτεί πέρυσι, σαν άνθρωποι είμαστε λίγο... greedy και θέλουμε πιο πολύ και φέτος».

Ο Τεν Κάτε σχεδόν πάντα κάνει μια έκπληξη στην ενδεκάδα που χρησιμοποιεί στα σημαντικά παιχνίδια. Σήμερα στο «Generali Arena» αναμένεται να παρατάξει τους Γκαλίνοβιτς, Μπίαρσμιρ, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Σισέ. Αυτό σημαίνει ότι οι Κατσουράνης και Λέτο θα δουν το παιχνίδι από τον πάγκο.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει... φάει με τα κουτάλια τα ευρωπαϊκά γήπεδα και στις δηλώσεις του επισήμανε ότι «τα δύσκολα για μας ξεκινάνε από αύριο (σήμερα). Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Τελευταίο παράδειγμα είναι η Λάρισα που είδαμε με τι αντίπαλο έπαιξε και αποκλείστηκε. Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Πέρυσι νικήσαμε τη Σπάρτα γιατί ήμασταν σοβαροί, ενώ στη ρεβάνς περάσαμε δύσκολο βράδυ».

Ο τεχνικός της Σπάρτα Πράγας, Γιόζεφ Χόβανετς, στη συνέντευξη Τύπου ήταν ξεκάθαρος και δήλωσε ότι «ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Εμείς είμαστε νεανική ομάδα, που τώρα δένει. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε το καλύτερο». Ο Χόβανετς αναφερόμενος στο «τριφύλλι» είπε ότι «ο Καραγκούνης είναι από τους σημαντικότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Οταν μάθαμε τον αντίπαλό μας στην κλήρωση, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα. Ελπίζω να κάνουμε την έκπληξη».

Οι Τσέχοι αναμένεται να παίξουν με τους Μπλάζεκ, Κούσνιρ, Πάμιτς, Ρέπκα, Χούμπνικ, Ζέμαν, Βάτσεκ, Ζόφτσκακ, Χούσεκ, Χολέντα και Βίλφριντ. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ. *

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: