Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Φριχτός θάνατος 50χρονου υπαλλήλου

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Φριχτό θάνατο βρήκε χθες το πρωί ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ Στέφανος Μουρατίδης, όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης ορύγματος, κατέρρευσαν τα τοιχώματα και τον καταπλάκωσαν.
Ο 50χρονος υπάλληλος, πατέρας δυο παιδιών, που εργαζόταν σε έργο αποχέτευσης της δημοτικής επιχείρησης στην περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Άννας στα Ευαγγελικά, δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην κατάρρευση των χωρίς αντιστήριξη πλευρών του ορύγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις μία το μεσημέρι αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος διενήργησε το Τμήμα Τεχνικής και Υγιειονομικής Επιθεώρησης Πιερίας με δύο υπαλλήλους του. Μέ βαση πάντα τις ίδιες πληροφορίες παρόντες στην αυτοψία ήταν και αρκετοί υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι με σταθερό άκαμπτο μέτρο μέτρησαν το βάθος του σκάματος στα 2,40 μέτρα.
Μένει τώρα να διερευνηθεί πόσο είναι το βάθος του σκάματος σύμφωνα με την μέτρηση των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας που διεξήγαγε την αυτοψία.
Αντίθετα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, το βάθος του ορύγματος δεν υπερέβαινε το 1,70 μέτρα, πράγμα που φαίνεται να δικαιολογεί την απουσία μέτρων αντιστήριξης, δημιουργεί ωστόσο ερωτήματα, για το πώς μπορεί να καταπλακωθεί ένας άνθρωπος σε τέτοιο μικρό βάθος. Την ίδια στιγμή, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το βάθος του ορύγματος, δεν αποκλείεται να φθάνει και τα τρία μέτρα. Χρειάστηκαν πάντως πάνω από τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να ανασυρθεί ο άτυχος υπάλληλος που πέθανε από ασφυξία κάτω από τον χωμάτινο όγκο, καθώς κανείς δεν γνώριζε το ακριβές σημείο της πτώσης του.
Έρευνα-προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.
Στη λιτή, μόλις πέντε σειρών, ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν αναφέρεται καν αν έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος επιβλέπων του έργου, ενώ για περεταίρω πληροφορίες το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας μας παρέπεμψε σε πιθανό επόμενο δελτίο τύπου της Υπηρεσίας.
Όπως και να 'χει δύσκολα μπορεί να αποδοθεί ο τραγικός θάνατος του υπαλλήλου στην «κακιά στιγμή». Γιατί, γι' αυτήν ακριβώς, την κακιά στιγμή, θα πρέπει να τηρούνται πάντα αυστηροί κανόνες ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο δήμο Κατερίνης τα τελευταία δύο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2007 ένας ακόμη υπάλληλος, ο 56χρονος ηλεκτρολόγος Σίμος Καγιάς, είχε βρει φριχτό θάνατο, όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ηλεκτρικών λαμπτήρων, έπεσε από ύψος 7 μέτρων στο δρόμο λόγω βλάβης του ανυψωτικού μηχανήματος.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: