Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Από μια άλλη οπτική γωνία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5.6.2009 (ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ)


του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Αν και έχουμε Ευρωεκλογές, οι οποίες στην Ελλάδα έχουν και αρκετή δόση εθνικών εκλογών, εμείς ασχολούμαστε με το νερό της Μόρνας και τα καμώματα των πρωταγωνιστών της ιστορίας.
Το θέμα του νερού της Μόρνας δεν είναι σημερινό. Πριν τις εκλογές του 1998, ο τότε Νομάρχης, το παρουσίαζε ως το μεγαλύτερο επίτευγμά του.
Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρος ότι θα έλυνε το πρόβλημα της ύδρευσης της Βόρειας Πιερίας, που μας είπε ότι θα γίνει αγωγός διαφυγής του περίσσιου νερού στον Αλιάκμονα.
Ο σημερινός Νομάρχης πήρε τη σκυτάλη και κάθε τρεις και δύο μας έλεγε ότι φτάνει η πολυπόθητη ημέρα, όπου θα υδροδοτηθεί επαρκώς η Βόρεια Πιερία.
Καλά έκαναν και οι δύο που πανηγύριζαν για το έργο. Είναι πράγματι κάτι σημαντικό και άξιο μνημόνευσης.
Το θέμα για μας είναι αλλού.
Αφού όλα όσα λεγόντουσαν τα άκουγε ο Δήμαρχος της Πέτρας, τότε και σήμερα, και όλοι οι παράγοντες της περιοχής, για ποιο λόγο δεν εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους, όπως κάνουν σήμερα;
Όλα τα γνώριζαν και τα έργα τα έβλεπαν.
Γιατί τότε σιωπούσαν και με τη σιωπή τους παραπλάνησαν τους Δημάρχους και γενικά τους κατοίκους της Βόρειας Πιερίας;
Αν τα έλεγαν τότε, όσα λένε σήμερα, ασφαλώς οι Δήμαρχοι της Βόρειας Πιερίας θα είχαν στραφεί αλλού, για την ανεύρεση νερού.
Αυτό είναι εκείνο που εμείς εδώ σχολιάζουμε και όχι αν το νερό φτάνει ή όχι. Αν οι κάτοικοι του Δήμου Πέτρας έχουν δίκαιο ή αντιδρούν για συναισθηματικούς λόγους.
Το ηθικό μέρος βαρύνει και πρέπει να βαρύνει στις πράξεις μας.
Εκτός αν ο κ. Δήμαρχος Πέτρας και οι παράγοντες της περιοχής είναι οπαδοί του δόγματος του βουλευτή και πρώην Υπουργού κ. Βουλγαράκη, ο οποίος είπε ότι «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
- Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου δείχνει καλοπροαίρετος άνθρωπος. Έτσι βέβαια έδειχνε και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος αποδείχθηκε αδύνατος, για να διοικήσει ένα κόμμα, όπου μεγάλο μέρος των στελεχών του δεν είναι και τόσο υπέρ των... ορθόδοξων διαδικασιών.
Είπε ο κ. Παπανδρέου, ότι όταν εκλεγεί Πρωθυπουργός, όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Καλόηχο αυτό που είπε. Μόνο είναι αμφίβολο αν αυτό το ενστερνίζονται τα στελέχη του.
Θα θυμίσω κάτι, που ίσως δεν είναι σε πολλούς γνωστό. Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σημίτης είχε αποφασίσει και νομοθετήσει τέτοιες διαδικασίες. Συνέπεια αυτής της απόφασης, ήταν να διαλυθούν οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.
Έδειξαν όλοι ότι... έτρεχαν πίσω από το κόμμα και τις οργανώσεις του, για άλλους σκοπούς και όχι για έντιμες και διαφανείς διαδικασίες.
- Πριν τρία χρόνια ζητήθηκε από τους Δημάρχους, στα πλαίσια αυτού του Νόμου, να προβούν σε προσλήψεις υδρονομέων άρδευσης, με τις νόμιμες διαδικασίες.
Δυστυχώς επαναστάτησαν όλοι. Μάλιστα στο Νομό μας όλοι οι κ. Δήμαρχοι, με επικεφαλής τον κ. Νομάρχη, πήγαν στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησαν την επαναφορά ενός Βασιλικού Διατάγματος της δεκαετίας του 1950, όπου οι προσλήψεις γινόταν με «ρουσφετολογικό» τρόπο.
Καταδέχτηκαν, Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚοι να ζητήσουν διαδικασίες ενός Βασιλικού Διατάγματος, όπου προέβλεπε μέχρι και έλεγχο των Κοινωνικών Φρονημάτων των υδρονομέων.
Αυτό το περιστατικό μνημόνευσα για να δείξω ότι παρά τις καλές του προθέσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντήσει πολλές δυσκολίες με τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματός του, οι οποίοι διψούν για αδικίες και ρουσφέτια.
Μακάρι, αν το θελήσει κάποτε ο λαός, να γίνουν οι διακηρύξεις του κ. Παπανδρέου πραγματικότητα.
- Μέσα στα πολιτικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις το φαινόμενο να προηγείται το ΠΑΣΟΚ και καταλληλότερος πρωθυπουργός να θεωρείται ο κ. Καραμανλής.
Το βρίσκω λίγο χοντροκομμένο.
Κάτι μας κρύβουν και κάπου θέλουν να μας οδηγήσουν.
Θα τολμήσω μια... αμαρτωλή σκέψη.
Ο κ. Παπανδρέου δεν δείχνει για τόσο εύκολος όσο δείχνει η φυσιογνωμία του και ο τρόπος ζωής του.
Έτσι φαίνεται ότι όσοι θέλουν Αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, κάποιον του χεριού τους, να ετοιμάζονται.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολίτες, οι οποίοι θέλουν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να έχουν πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: