Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 4 Ιουνίου


ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Καλά που γίνεται κανένα εγκαίνιο στο νομό μας και βλέπουμε και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας… Η τελευταία, πριν την χθεσινή, φορά κατά την οποία ήρθε στην Πιερία ήταν και πάλι για εγκαίνια Καταφυγίου, αλλά τότε ορεινού, στην Κορομηλιά. Και βουνό και θάλασσα, κατά πως λένε.

Δεν περίμενε να αντικρίσει τέτοια άθλια εικόνα στον κάμπινγκ του ΕΟΤ, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και αυτό φάνηκε ότι μέσα σε λίγες ώρες, έκανε δύο διαφορετικές δηλώσεις, εκ δια μέτρου αντίθετες! Στην πρώτη δήλωση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του λιμανιού, υποσχέθηκε ότι το κάμπινγκ την επόμενη χρονιά, θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ θα παραμείνει ανοιχτό και φέτος για τους κατασκηνωτές. Μετά την επίσκεψη όμως, οι δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου, ήταν διαφορετικές όσον αφορά το παρόν… χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το κάμπινγκ για τα παιδιά και για τους επισκέπτες του και είπε ότι θα κλείσει άμεσα και θα αποδοθεί και πάλι προς χρήση το επόμενο καλοκαίρι. Προφανώς, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την άσχημη κατάσταση εντός του κάμπινγκ…

Πρέπει να κρατάμε το λιμάνι καθαρό, όπως τα δόντια μας…! Τάδε έφη ο δήμαρχος Αν. Ολύμπου. Τι άλλο θα ακούσουμε, δηλαδή!

Ποδηλατοδρομία οργανώνουν σήμερα Πέμπτη (το πρωί στις 9.30) οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του δημοτικού σχολείου Κορινού, διεκδικώντας να γίνει (επιτέλους) ποδηλατόδρομος μια διαδρομή περίπου 1,5 χιλιόμετρου που θα τους οδηγεί από το χωριό τους στη θάλασσα με ασφάλεια. Ο ποδηλατόδρομος (λένε) είναι χαραγμένος, αλλά ουχί διαμορφωμένος. Στην ουσία είναι μια χορταριασμένη λωρίδα δρόμου, για ακροβατικές μάλλον ασκήσεις και όχι για ποδηλατάδα. Να μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει η διοίκηση του δήμου τις (αυξημένες όπως διατείνεται) περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.

Έκαναν τα σκουπίδια τους πράσινο νησί! Είναι τρελοί αυτοί οι Γιαπωνέζοι. Από τη δεκαετία του 1970, το Τόκυο χρησιμοποιούσε τα σκουπίδια των 36 (παρακαλώ!) εκατομμυρίων κατοίκων της, ως μπάζα για να δημιουργήσει, στη μέση της θάλασσας (στη μέση του κόλπου της πόλης) ένα νησί, το οποίο μετατρέπεται σταδιακά σε πυκνόφυτο τεχνητό δάσος. Το νησί του Θαλάσσιου Δάσους έχει έκταση 880 στρεμμάτων, απέχει 10 χλμ από το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο και θα συνδέεται με την πόλη μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας. Ήδη δεκάδες χιλιάδες δέντρα ταχείας ανάπτυξης έχουν φυτευτεί στο νησί και οι Αρχές της πόλης συγκεντρώνουν δωρεές των 10 δολαρίων για την αγορά εκατομμυρίων ακόμα φυτών. Κάτω από τα σκουπίδια, έχουν κατασκευάσει ένα δίκτυο αγωγών, το οποίο εξασφαλίζει ότι τα τοξικά υλικά δεν θα διαρρεύσουν στον κόλπο, ενώ στην επιφάνεια κατασκευάζονται, από μπάζα κατεδαφισμένων κτιρίων (!), μονοπάτια για περπάτημα Όλα αυτά με βάση το όραμα ενός αρχιτέκτονα, που προφανώς δεν ήταν απλά εργολάβος και που (επίσης προφανώς) κάποιοι (τοπικοί άρχοντες) τον άκουσαν και δεν τον πήραν για τρελό. Τέτοια διαβάζουμε και μετά μιας πιάνει κατάθλιψη, που εμείς εδώ ακόμη δεν έχουμε βρει τι να τα κάνουμε τα μπάζα μας και τα μεταφέρουμε μια στην από δω μεριά του ποταμού μιας στην από κει. Τι στο καλό! Τόσο ανέμπνευστοι είναι πια οι δικοί μας αρχιτέκτονες κι οι τοπικοί άρχοντες!

Ψήφισαν κι οι δάσκαλοι του νομού τους αντιπροσώπους τους για τη συνέλευση της Ομοσπονδίας τους. Προσήλθαν στις κάλπες 934 (67 περισσότεροι απ’ όσοι την προηγούμενη, πρόπερσι, φορά), βγήκαν 38 ψηφοδέλτια άκυρα-λευκά, πήρε η ΔΑΚΕ 399 ψήφους (δηλαδή 11 νέους ψήφους κι έβγαλε 4, όσους και πριν, αντιπροσώπους), η ΠΑΣΚ 304 (έχασε 36 ψήφους και έναν αντιπρόσωπο απ’ τους τέσσερις που είχε την προηγούμενη φορά), εξέλεξαν από έναν αντιπρόσωπο η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση (με 89 ψήφους) και η Ανεξάρτητη Κίνηση (με 64) κι έμεινε χωρίς αντιπρόσωπο η ΕΣΑΚ με τις 41 ψήφους της. Αυτά. Τι; Περιμένατε καμιά συγκλονιστική ανατροπή; Εκτός, βέβαια, απ’ το ότι οι δάσκαλοι δεν έστειλαν την πρόεδρό τους στη συνέλευση της Ομοσπονδίας του κι εκτός απ’ το ότι η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που ετοιμάζεται για νίκες στη κεντρική πολιτική σκηνή) έχασε δυνάμεις.

Προστατεύατε τον εαυτό σας και τους γύρω σας Οδηγίες προς επικινδύνως φταρνιζόμενους, μας έστειλε το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης-αντιμετώπισης της γρίπης (των χοίρων και όχι μόνο;). Έχουμε και λέμε λοιπόν: - Μη διασπείρετε τα μικρόβια. Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντηλο, όταν βήχετε ή φταρνίζεστε. - Πετάξτε αμέσως το χαρτομάντηλο στο καλάθι των απορριμμάτων. - Δεν έχετε χαρτομάντηλο; Φταρνιστείτε στον αγκώνα σας (!) και όχι στα χέρια σας. - Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα. - Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. …. Και εις άλλα με υγεία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: