Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 24 Ιουνίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Ελπίζω να το πήρατε χαμπάρι ότι χθες δεν εκδοθήκαμε. Συμμετείχαμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυρίας Γιάννας και του κυρίου Αγγελόπουλου να κλείσουν την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 και το ειδησεογραφικό site του Ομίλου, πετώντας στο δρόμο τους 450 εργαζομένους τους. Εκ του πονηρού σκεπτόμενοι το κάναμε. Διότι, όταν δείχνεις την αλληλεγγύη σου, έχεις πολλές πιθανότητες να μη μείνεις μόνος όταν έρθει η σειρά σου. Και είμαστε μπόλικοι στη σειρά. Όχι μόνο από τον κλάδο της δημοσιογραφίας αλλά και από πολλούς άλλους κλάδους. Όπως καλή ώρα ο κλάδος των οικοδόμων της Κατερίνης. Που σήμερα απεργεί και έχει ζητήσει τη συμπαράστασή μας. Διότι, καθώς είπαν, αν μείνουν χωρίς δουλειά, δεν θα έχουν λεφτά. Κι αν δεν έχουν λεφτά, ούτε να ψωνίσουν ρούχα-παπούτσια θα μπορούν, ούτε να πάνε να φάνε σε μια ταβέρνα, ούτε να στείλουν τα παιδιά τους αγγλικά, σινεμά … έτσι μια σειρά άλλοι κλάδοι θα χάσουν εισόδημα. Απλά πράγματα.

Έλα, Αλέκοοο! Τι είπαμε πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι διεθνείς του Δίου Το δήμαρχο Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστο επισκέφτηκαν χθες Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες για να συζητήσουν τη δυνατότητα επίσκεψης Ρώσων τουριστών στο Δίον και γενικότερα στη παρολύμπια περιοχή. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για τα πλεονεκτήματα της περιοχής, για τους προορισμούς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καθώς και την ιστορία και την παράδοση της περιοχής. Στη συνέχεια τους ξενάγησε στο αρχαιολογικό πάρκο, στο Μουσείο, στα ψηφιδωτά, στα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής και στον Όλυμπο. Τέλος τους χάρισε κι από ένα τουριστικό φάκελο με έντυπα και DVD με τα αξιοθέατα του δήμου Δίου. Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες έμειναν (λέει) κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής και δήλωσαν πως η περιοχή του Δίου αποτελεί πια γι’ αυτούς σημαντικό τόπο προορισμού των Ρώσων τουριστών τους.

«Η πρόεδρος της Μέριμνας μας έπεισε να της παραχωρήσουμε, το 2006, 4 στρέμματα οικόπεδο του δήμου, γιατί ήταν απαραίτητο να έχει περιουσιακά στοιχεία η Μέριμνα για να γίνει Ίδρυμα και να (αμέσως μετά) να ενταχθεί στο δημόσιο. Αφού τελικά δεν έγινε δημόσια, μήπως πρέπει να επιστρέψει το ακίνητο στο δήμο;», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Αμοιρίδης. Είναι ένα λογικό ερώτημα. Εκείνο που δε βρίσκουμε καθόλου λογικό είναι αυτό που εκστόμισε ο τέως υφυπουργός Υγείας. «Αν θέλει», είπε, η Μέριμνα να προστατέψει τα συμφέροντά της, ας ανοιχτεί στην … αγορά, όπως θα έκανε ο κάθε ιδιώτης. Γιατί η αγορά της Πιερίας δεν είναι μόνο τα 50 παιδιά που έχει η Μέριμνα σήμερα. Έχει άλλα 500 παιδιά». «Αγορά» με ΑμεΑ, κύριε βουλευτά; Μήπως δεν είναι το κατάλληλο λεξιλόγιο αυτό, όταν γίνεται λόγος για ανθρώπους, εν γένει;.

Η Μέριμνα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα γιατί δεν διεκδικεί τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία (τα οποία ο υφυπουργός κατάφερε να ανεβάσει από 15 ευρώ την ημέρα σε 50 και γιατί πολλοί φυσιοθεραπευτές της και οι γονείς των παιδιών τα πάνε τα παιδιά στα ιδιωτικά φυσιοθεραπευτήρια και καρπώνονται οι ιδιώτες τα νοσήλια, μας είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος Και πόσα από τα 50 παιδάκια του Κέντρου της Μέριμνας αφορά αυτό; τον ρωτήσαμε «Δεν ξέρω», μας απάντησε, «δεν έκανα τόσα χρόνια τον αστυνομικό επιθεωρητή, ούτε θα τον κάνω». Κι έμεινε η καταγγελία στον αέρα.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο Δήμος Πέτρας και φορείς της περιοχής κατά της λειτουργίας του νέου αγωγού (που κατασκεύασε το 2008 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας) από το φράγμα της Μόρνας έως τα διυλιστήρια. Σύμφωνα (λέει) με την απόφαση υπ’ αριθμόν 587/2009, που δημοσιεύτηκε στις 22-6-2009, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνώρισε το δίκαιο, το νόμω και ουσία βάσιμο των επιχειρημάτων της Ν.Α. Πιερίας και απέρριψε τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς των αντιδίκων. Υποθέτουμε πως τώρα θα αρχίσει να τρέχει (χωρίς άλλη καθυστέρηση) το νερό στ’ αυλάκι των 34 χωριών της Πιερίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: