Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Καραμανλής: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα χωρίς πολιτική»


Hμερομηνία : 03-05-09

Πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα ο Κ. Καραμανλής τονίζοντας τον αρνητισμό του κόμματος και «την τάση του να δυσφημεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξαπέλυσε σήμερα, Κυριακή, σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο, δεν ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και προβάλλει συνεχώς ένα μονότονο όχι στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Το ΠΑΣΟΚ», είπε, «αποδεικνύει ότι δεν έχει εποικοδομητικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και φοβάται να τοποθετηθεί».

Ο πρωθυπουργός μίλησε στις παραγωγικές τάξεις του νομού στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και σε χιλιάδες πολίτες που είχαν γεμίσει την πλατεία Συντάγματος, παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης και ασκώντας σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών. «Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε πως θα βγάλουμε τον τόπο από την κρίση και θα τον βγάλουμε με ασφάλεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του ότι στο εξωτερικό σκόπιμα ή απερίσκεπτα δυσφημεί την πατρίδα μας και όποτε επιστρέφει μοιράζει πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά κρατά μυστικό που θα βρεθούν οι πόροι. Στο εξωτερικό, είπε ο πρωθυπουργός, «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπονομεύει τα συμφέροντα της πατρίδας μας» και έκανε λόγο για λαϊκισμό και ανευθυνότητα εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συμπεριφέρεται ανεύθυνα στα οικονομικά και επιδίδεται σε απόπειρα μηδενισμού και παραπληροφόρησης, που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας. Προσπαθούν να κερδίσουν την εξουσία και βάζουν το κόμμα πάνω από τον τόπο. Αποδεικνύουν ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλάζει προς το χειρότερο», υπογράμμισε ο ίδιος. Επίσης, ο κ. Καραμαλής επισήμανε πως «ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα ξεχάσουν οι πολίτες το παρελθόν τους» και τόνισε ότι «ο τόπος χρειάζεται υπευθυνότητα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα χωρίς πολιτική που φοβάται να πάρει θέση στα δύσκολα, ενώ από την άλλη υπάρχει η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη, που λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες δίνουν λύση στα προβλήματα των πολιτών και τη χώρα». Και υπογράμμισε πως «θα συνεχίσει αυτό το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας, που θα μας βγάλει με ασφάλεια από την κρίση», τονίζοντας ότι «ξέρουμε πως να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση».

Ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Αργολίδα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Ναυπλίου, όπου κατασκευάζεται η νέα πτέρυγα, με την ολοκλήρωση της οποίας θα αλλάξει ριζικά η λειτουργία του νοσοκομείου και αμέσως μετά επισκέφθηκε το υπό κατασκευή τμήμα του δρόμου Ναυπλίου - Λιγουριού, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μειωθεί σημαντικά η απόσταση Ναυπλίου - Αρχαίου θεάτρου Επιδαύρου.

Στην ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις επεσήμανε ότι προτεραιότητά μας, ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι οι τομείς που πλήττονται, οι εργαζόμενοι που ανησυχούν για τη δουλειά τους, οι νέοι που αγωνιούν για το μέλλον τους και «θα πάρουμε μέτρα που συμβάλλουν στην ασφαλέστερη έξοδο από την κρίση».

Το σχέδιό μας, είπε, «είναι πάνω σε στέρεους άξονες και οι επόμενοι μήνες ανέφερε ότι είναι κρίσιμοι για όλο τον κόσμο. Οι ρυθμοί ανάπτυξης έπεσαν κάτω από το μηδέν. Σε πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες η ανεργία καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών και παρατείνεται η αβεβαιότητα και το τέλος της κρίσης εξαρτάται από τη συνεργασία όλων, σε διεθνές επίπεδο. Τους μήνες που ακολουθούν κρίνεται η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Κρίνεται το μέλλον του τόπου και οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, «δεν έχει κανένα δίλημμα» και σημείωσε: «Πάνω από όλα η πατρίδα. Τολμούμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις, δεν καταφεύγουμε σε ψεύτικες εξαγγελίες, γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου».

Ο κ. Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «υπάρχει σχέδιο, το οποίο προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εξελίξεις και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον τουρισμό και της ενίσχυσης της οικοδομής». Προωθούμε, είπε, «εθνικό σχέδιο για την θωράκιση της απασχόλησης».

«Απόφασή μας», υπογράμμισε, «είναι να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάπτυξη της περιφέρειας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που εκτελούνται στην Πελοπόννησο, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας - Σπάρτης που εκτελείται με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Πάτρα - Τσακώνα με 2,7 δισ. ευρώ, στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και σε εκατοντάδες έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα.

Μίλησε για την απορροφητικότητα του Γ' ΚΠΣ, που ξεπέρασε στο 100% σήμερα, από το 9% που το παραλάβαμε το 2004 και διαψεύσαμε, είπε, τις Κασάνδρες, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος αλλάζει και τόνισε ότι «η αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για δύο Ελλάδες ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Αργολίδα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του στο ανακαινισμένο μουσείο του Ναυπλίου.

από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: