Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Επειδή ορισμένοι με προκαλούν...

Δευτέρα 23 Μαρ 2009 - απο Γ.Κρόγιας

Και επειδή κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ, άλλες φορές ότι δεν έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...
ή άλλες φορές, θέλουν δεν θέλουν αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι έχουμε προτάσεις, αλλά αρχίζουν την γνωστή τακτική της λοιδορίας και της απαξίωσης...

για να δούμε, είχε ειδικό πρόγραμμα η Ν.Δ. για την ΑΝΕΡΓΙΑ; Είχε θέσεις; Είχε προτάσεις;

Στο Κυβερνητικό Πρόγραμμά της, δεν υπάρχει καν ειδικό κεφάλαιο με προγραμματικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Υπάρχει μόνο ένα μικρό υποκεφάλαιο 3 παραγράφων.... στο κεφάλαιο "οικονομία"
Καμιά 200αριά λέξεις όλες κι όλες!

Διαβάστε και πείτε μου αν αυτό είναι "Κυβερνητικό πρόγραμμα" ή μια απλή έκθεση ιδεών - διαπιστώσεων, φορώντας μάλιστα και "γαλάζια γυαλιά".

Και θέλω κάποιος να μου εξηγήσει... σε αυτό το κείμενο βασίστηκαν και κατέβασαν τόσο πολύ την ανεργία....; Θα μας εξηγήσει κάποιος πως κατάφεραν να την μειώσουν τόσο πολύ;

2.1. Aνεργiα

Όλες οι έρευνες δείχνουν πως οι ίδιοι οι πολίτες θεωρούν την ανεργία το σπουδαιότερο πρόβλημα της οικονομίας. Δεν είναι μόνο οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που δέχονται άμεσα τις συνέπειες, αλλά και μεγάλα τμήματα του λαού που ζουν με το φόβο της μελλοντικής ανεργίας, αφού βλέπουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν, η μια μετά την άλλη, χωρίς να δημιουργούνται με τον ίδιο ρυθμό νέες.

Tο ποσοστό ανεργίας είναι 9,5%, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην E.E. Σύμφωνα με τον OAEΔ, το ποσοστό των ανέργων είναι ακόμη υψηλότερο. Περισσότεροι από 50% των ανέργων ζητούν εργασία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών. Θλιβερές επιδόσεις σημειώνει η ανεργία στους νέους, ιδίως στις νέες γυναίκες. Ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος, ενώ στις νέες γυναίκες μία στις τρεις είναι άνεργη. Aκόμη το ποσοστό απασχόλησης επί του συνολικού πληθυσμού είναι πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο στην E.E., γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης.

H πραγματική ανεργία είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψη η υποαπασχόληση σε πολλές αγροτικές περιοχές, σε πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα, καθώς και η κρυμμένη ανεργία των υπεράριθμων και αργόμισθων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που προσελήφθησαν στα πλαίσια του πελατειακού συστήματος.

Το μόνο που λένε και λένε συνέχεια είναι "καταφέραμε να κατεβάσουμε την ανεργία".
Και όμως, όλα συνηγορούν στο ότι το μόνο που κατάφεραν είναι να μας κοροϊδέψουν για ακόμη μια φορά...

Οπότε, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία...

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: