Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Τρις ισόβια στο δράστη της τριπλής δολοφονίας στο Μπράλλο από το Εφετείο



Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Τρις φορές ισόβια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ο Ηλίας Λιασκώνης, που είχε εκτελέσει εν ψυχρώ, τον Αύγουστο του 2002, τρεις κυνηγούς, τους Γιώργο Τριανταφύλλου, Γιώργο Πουρνάρα από την Αγία Μαρίνα της Τιθορέας και Βασίλη Αδάμου από την Αμφίκλεια και τους πέταξε σε χαράδρα, κοντά στο χωριό Μπράλλος.

Ο δράστης, ωστόσο, για πρώτη φορά ομολόγησε στο δικαστήριο την πράξη του, τον τρόπο, με τον οποίο σχεδίασε το τριπλό έγκλημα, αλλά και την εκτέλεση των τριών θυμάτων του, αποδεχόμενος πλήρως το κατηγορητήριο.

Ως αιτία της πράξης του, ανέφερε το γεγονός ότι είχε λάβει από τον Τριανταφύλλου, ποσό λιγότερο του ενός εκατομμυρίου δραχμών, προκειμένου να του προμηθεύσει κυνηγετικό σκύλο, αλλά δεν το έκανε και επιπλέον, δεν μπορούσε να του επιστρέψει τα χρήματα. Ακολούθως, ομολόγησε ότι ο ίδιος τηλεφώνησε σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Φθιώτιδας, στα οποία δήλωνε την πρόθεση της 17Ν να κάνει απαγωγές, δίνοντας συγχρόνως, ως απαγωγείς και τα αρχικά των ονομάτων των υποψήφιων θυμάτων του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου του 2002, ο δράστης συναντήθηκε με τα τρία θύματα του για να μεταβούν σε δασική περιοχή του Μπράλλου, προκειμένου να δοκιμάσουν ένα κυνηγετικό σκυλί, αυτό που υποτίθεται θα προμήθευε στον Τριανταφύλλου. Όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, οδήγησε τους τρεις σε ερημική περιοχή, όπου τους πυροβόλησε και στη συνέχεια, τους πέταξε σε απόκρημνη χαράδρα κοντά στη γέφυρα της Παπαδιάς.

Μάλιστα, η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε ότι οι τρεις άνδρες ήταν εν ζωή, όταν τους έριξε μέσα στη χαράδρα.

Αρχικά, ο δράστης προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι, καταθέτοντας ότι τούς περίμενε στο ραντεβού, αλλά δεν πήγαν, ενώ το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει τα τρία θύματα, βρέθηκε εγκαταλειμμένο κοντά στο χωριό Μπράλλος.

Ο δράστης από την πρώτη στιγμή ήταν μεταξύ των υπόπτων για την αστυνομία.

Στις πρώτες καταθέσεις του είχε αρνηθεί εμπλοκή του, αλλά λίγες ώρες αργότερα, σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο μέσα σε παπούτσι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν ενός εκ των θυμάτων. Το εύρημα ανάγκασε το δράστη να ομολογήσει την εκτέλεση και να υποδείξει και το σημείο, όπου είχε πετάξει τα σώματα των άτυχων ανδρών.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων της Λαμίας εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, αλλά δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και το δικαστήριο επανέλαβε την πρωτόδικη απόφαση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: