Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009


Άνοιξε τις πύλες του - μετά τη χειμωνιάτικη ανάπαυλα και αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης - το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου στην περιοχή του N .Κεραμιδίου. Ο χώρος είναι και πάλι και έως το τέλος της σχολικής περιόδου επισκέψιμος και προσβάσιμος στους μαθητές και έχει εξοπλιστεί με 12 επιπλέον ειδικά ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.
Την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της ανοιξιάτικης περιόδου πραγματοποίησαν χθες(Τετάρτη) οι μαθητές του Γυμνασίου Παλιουρίου Χαλκιδικής. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, μία θεματική ενότητα του οποίου, έχει ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την σωστή οδική συμπεριφορά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους(Σερέτη Βασίλειο, Θεοδωρακόπουλο Χρήστο και Κρητικού Μαρία), υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος και Αθανάσιος Λιακόπουλος αντίστοιχα και η υπεύθυνη για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής(εργαζόμενη στη Δημοτική Αστυνομία) Ελένη Καβαντζή.
Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο πάρκο, ενημερώθηκαν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ τους δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματά τους που αφορούσαν τους παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα, τις ενέργειες μετά από ένα ατύχημα, την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, των δικυκλιστών, οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών κ.α.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σχολείου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος τόνισε: «Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι συνέβαλε αποτελεσματικά στην καλλιέργεια της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής των μαθητών. Τρίτος χρόνος λειτουργίας του πάρκου με τη νέα διοίκηση του Δήμου, με επικεφαλής τον κ. Χιονίδη και οφείλω να απευθύνω τις θερμότερές μου ευχαριστίες προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους Αντιδημάρχους του Δήμου, προς το Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ και προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την συμβολή τους στην άρτια εικόνα που έχει σήμερα το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Προτρέπω όλα τα σχολεία του νομού να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του».
Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αθανάσιος Λιακόπουλος υπογράμμισε: «Ξεκίνησε η λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και από την πλευρά του δήμου έγιναν όλες οι ενέργειες, είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στο ρόλο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί. Έχουν ξεκινήσει οι επισκέψεις από τα σχολεία και σήμερα το επισκέφτηκε σχολείο εκτός νομού. Σκοπός είναι η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής παιδείας και αγωγής στους μαθητές. Παράλληλα εξοπλίστηκε με 12 καινούργια ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου προκειμένου να ανταποκριθούν στο ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε το πάρκο».
Τέλος, η υπεύθυνη της λειτουργίας του Πάρκου κ. Καβαντζή τόνισε: «Όπως διαπιστώνετε ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους μαθητές, αφού έγιναν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και έως το τέλος της σχολικής περιόδου αναμένουμε εκατοντάδες παιδιά να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του. Καθημερινά θα υποδεχόμαστε 75 περίπου μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: