Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Καταιγίδα απολύσεων


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

Καταιγίδα απολύσεων
Τον Φεβρουάριο του 2009 ανακοινώθηκαν ή πραγματοποιήθηκαν 4136 απολύσεις
Σύμφωνα με την καταγραφή της ΓΣΕΕ το Φεβρουάριο του 2009 ανακοινώθηκαν ή πραγματοποιήθηκαν 4136 θέσεις εργασίας, έναντι 1528 τον Ιανουάριο, 3348 το Δεκέμβριο του 2008 και 3000 το Νοέμβριο του 2008.Ακόμη, 180 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έναντι 140 τον Ιανουάριο, 890 το Δεκέμβριο και 840 το Νοέμβριο .Δύο επιχειρήσεις εφαρμόζουν εκ περιτροπής εργασία 774 εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν σε υποχρεωτική άδεια ενώ στον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ ανακοινώθηκαν προγράμματα εθελουσίας εξόδου που θα επηρεάσουν περίπου 5.500 εργαζόμενους .
Οι κλάδοι παραγωγής που πλήττονται περισσότερο είναι η Βιομηχανία,η κλωστουφαντουργία, το εμπόριο και οι κατασκευές ενώ πρωταθλήτριες περιφέρειες στις απολύσεις αναδεικνύονται η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία , η Θράκη, η Πελοπόννησος και η Αττική .
Απεργιακή κινητοποίηση για τις 2 Απριλίου αποφάσισε χθες η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για το νέο κύμα απολύσεων , τα κρούσματα ανασφάλιστης εργασίας , μείωσης αποδοχών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών που πολλαπλασιάζονται μήνα με το μήνα .
Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.. Τριπλάσιος αριθμός εργαζομένων βρίσκεται στον αέρα ενώ αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν σε διαθεσιμότητες ,άδειες η εθελούσιες εξόδους .

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: