Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την Επικαιρότητα και όχι μόνο
Χάσαμε, στο λογαριασμό, ένα κιλό φούντα
Συγγνώμη, μπουρδουκλωθήκαμε λίγο με τα νούμερα που παρουσίασε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής για το έργο των υπηρεσιών κατά το 2008.
Για να γίνουμε πιο σαφείς:
-στο κεφάλαιο «καταπολέμηση ναρκωτικών» παρουσιάζεται ένας πίνακας όπου φαίνεται ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης ήταν 8.188,4 γραμμάρια.
-στο κεφάλαιο «σημαντικότερες επιτυχίες» της αστυνομίας κατά το 2008, είχαμε (μεταξύ των συνολικά εφτά σημαντικότερων επιτυχιών) τρεις κατασχέσεις κάνναβης, 688 γραμμαρίων, συν 4.568 γραμμαρίων, συν 3.872 γραμμαρίων, σύνολον 9.128 γραμμαρίων.
Αστυνόμοι δεν είμαστε αλλά, αν δεν παρενέβη ο δαίμων του τυπογραφείου, σημαίνει ότι χάσαμε ένα κιλό κάνναβη.
Γεύμα σε εκδότες και διευθυντές μέσων ενημέρωσης, παρέθεσε χθες το μεσημέρι, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο τ. υφυπουργός, αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές του «πολέμου» λάσπης που δέχεται τον τελευταίο καιρό, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έχει ξεκινήσει από «ντόπιους».
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα όσα συμβαίνουν, ενώ ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα όσα ψευδή και συκοφαντικά, διαρρέουν για τον ίδιο, από εκείνους που πιθανόν εξυπηρετούν συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε την πενταετία κατά την οποία ήταν υφυπουργός υγείας.
Η ποιότητα με την οποία διαχειρίζονται τις ειδήσεις τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι ασυγκρίτως καλύτερη από εκείνη των μεγάλων μέσων… το σημαντικότερο είναι ότι έχει γίνει απολύτως κατανοητό, ότι η όποια «σύγκρουση» με οποιοδήποτε πολιτικό, δεν είναι προσωπική, αλλά εξόχως πολιτική… αρκεί να γίνεται με θέσεις.
Επιστρέφει η «Αθλητική της Πιερίας», η εφημερίδα με ύλη μόνο από το χώρο του αθλητισμού, σύμφωνα με πληροφορίες.
Τι πώς, ποιος και που, είναι υπό διερεύνηση, αλλά η είδηση είναι «δεμένη», από δέκα πλευρές!
Ξεπεράστηκε και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο, για την έναρξη των εργασιών στην Παραλία, το οποίο αφορά την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών της.
Πριν λίγες μέρες, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο και οι εργασίες ξεκινούν. Παρότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, υπάρχει αισιοδοξία ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα…
Εξάλλου, όπως αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά, πιο χρονοβόρα είναι η γραφειοκρατική περαίωση μιας υπόθεσης, παρά το διάστημα υλοποίησης ενός έργου, ακόμη κι αν η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη εκ των προτέρων…
Μίλησε κανείς για επανίδρυση, του Κράτους;
Έχει ανάγκη επιπλέον προσωπικού η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας ή όχι;
Αυτό το απλό ερώτημα απεύθυνε ο Νομάρχης Πιερίας, κατά τη χθεσινή εκδήλωση της Α.Δ. Πιερίας.
Ο κ. Παπαστεργίου, εκτίμησε ότι επιβάλλεται η ενίσχυση με υπαλλήλους, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο συντάκτης επιστολής που έφυγε μέσα από τη Διεύθυνση στην οποία υποστήριζε, ότι δεν χρειάζεται επιπλέον ενίσχυσης. «10 χρόνια Νομάρχης, είναι η πρώτη φορά που ακούω από μια υπηρεσία, ότι δεν χρειάζεται προσωπικό», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.
Όσον αφορά την απάντηση, για το εάν χρειάζεται ή όχι προσωπικό… ουδείς ανέλαβε να απαντήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: