Σήμερα αναχωρεί για την Αθήνα ο νεαρός και πλήρους μέλλοντος Γιάννης Δερμίσης όπου θα ενσωματωθεί με την ομάδα Νέωντου Παναθηναϊκού για να πάρει μέρος στην προετοιμασία ..
της ομάδας του τριφυλλιού.
της ομάδας του τριφυλλιού.
Οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού και του Εθνικού καθώς και η πλευρά του νεαρού ποδοσφαιριστή, τα βρήκαν σε όλα σε ότι αφορά τη μεταγραφή του και εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Γιάννη Δερμίση στον Παναθηναϊκό.
Ο πρόεδρος του Εθνικού κ. Τσιρίμπασης και ο πατέρας του νεαρού ποδοσφαιριστή Δημήτρης Δερμίσης θα μεταβούν στην Αθήνα για να υπογραφούν όλα τα σχετικά της μεταγραφής του ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενου Γιάννη Δερμίση στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
Πριν από λίγους μήνες ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Πλατυγιάλι , με τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος .
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται όμως ότι επρόκειτο για μνημόνιο κ
αποπροσανατολισμού αφού η τιμή που προτείνουν οι προμηθευτές του Κατάρ
είναι διπλάσια των διεθνών τιμών , όπως έγραψε και ο Κόσμος του Επενδυτή . Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες , αλλά λιγότεροι από 140 . Το παραμύθι τελείωσε δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψίας τους απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Ευχαριστώ για την φιλοξενία . Ο Δήμαρχος Αστακού
DR Παναγιώτης Στάϊκος Αριστούχος ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.