Pages - Menu

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν καταργείται και αναλαμβάνει τα ηνία του ένας θεωρητικός της δραχμής

..
Τη δημιουργία του νέου Ταμείου Δημοσίου Πλούτου προανήγγειλε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα μετασχηματιστεί στο νέο ταμείο, και πλέον τα έσοδά του δεν θα αξιοποιούνται για τη μείωση του χρέους, αλλά για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης. (...)Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο έκτος κατά σειρά, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας χθες στη Βουλή τάχθηκε κατά της αποκρατικοποίησης των δικτύων και υποστήριξε ότι πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Αναλυτικά στην Καθημερινή. Σίγουρα το μείζον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αθετεί ακόμα μια προεκλογική του υπόσχεση καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ απλώς βαφτίζεται και δεν καταργείται κατά τη γνώριμη πλέον τακτική της κυβέρνησης.
Ενδιαφέρον όμως έχει και το ποιος είναι ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και που κινείται ιδεολογικά. Να τι έγραφε στο Protagon το 2011:
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής καθιστούν, δυστυχώς, για την Ελλάδαμονόδρομο την έξοδο από την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι αδύνατο να παρακολουθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και να συμμορφωθεί με τα όριο χρέους και ελλείμματος που θέτει το Σύμφωνο, παρά την μεταβατική περίοδο που δίδεται. Ούτως ή άλλως θα ήταν δύσκολο, κάτι τέτοιο και πριν από την κρίση. Όμως και τις λίγες πιθανότητες που θα υπήρχαν τις εξανέμισαν την τελευταία διετία, η τραγική κυβέρνηση Παπανδρέου και ο δογματισμός του κ Τόμσεν και της παρέας του. Την αλήθεια αυτής της εκτίμησης δεν την αμφισβητεί νομίζω κανείς σοβαρός άνθρωπος. Κι όσοι το κάνουν, κρύβουν κάποια ανομολόγητη σκοπιμότητα. Κι επειδή έτσι έχουν τα πράγματα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό δράμα, ξέρουν, ότι οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, δεν έχουν πια καμία τύχη μετά την Σύνοδο Κορυφής.
(...)Θα πάμε με δική μας επιλογή στην έξοδο από την ευρωζώνη συντεταγμένα κι επιχειρώντας επ αυτού να εξασφαλίσουμε βοήθεια από τους εταίρους  μας ή θα φύγουμε διωγμένοι, ως αποτυχόντες κι, έχοντας λεηλατηθεί ως χώρα, στην εκ προοιμίου μάταιη προσπάθεια να μείνουμε στο ευρώ;     
Πιστεύω, ότι η ορθή απάντηση σε αυτό το πραγματικό ερώτημα, είναι προφανής. Και το μεγάλο πολιτικό θέμα που τίθεται είναι ποιός και με ποιό πρόγραμμα μπορεί και πρέπει να διευθύνει αυτή την μετάβαση και να ηγηθεί στη νέα μετα-Ευρώ εποχή. Ώστε η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να μην είναι και επιστροφή στο αδιέξοδο παρελθόν, αλλά να αποτελέσει την αφετηρία για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της χώρας για να παραμείνει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και σύντομα να μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης.
Ο...κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Πολλοί δραχμολάγνοι αρχίζουν και πιάνουν τα διάφορα πόστα.
http://www.parapolitiki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου