Pages - Menu

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κόλαση στη Βουλή: Ολοι οι βουλευτές εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου

..
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ 
Κόλαση στη Βουλή: Ολοι οι βουλευτές εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Χαμός στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την σύγκρουση της Προέδρου της Βουλής με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Μπαλάφα, νέο επεισόδιο έγινε την Τρίτη με πρωταγωνίστρια και πάλι την κ. Κωνσταντοπούλου.
Στην έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την απόφαση της να αλλάξει η μέχρι τώρα διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων και αντί των εισηγητών των κομμάτων να προηγηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί.
Άμεση ήταν η αντίδραση όλων των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων, με εξαίρεση της Χρυσής Αυγής. Δήλωσαν κάθετα αντίθετοι ενώ την Πρόεδρο της Βουλής «άδειασε» και ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί το «έθιμο» να προτάσσονται οι βουλευτές.
«Αν προταθούν οι υπουργοί φοβάμαι πως υπάρχει θέμα υποβάθμισης των εισηγητών. Άρα πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να είναι ουσιαστική όλη η διαδικασία και όχι επικεντρωμένη στην κυβερνητική άποψη» είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε να διέξοδο στο… αδιέξοδο να δώσει η ίδια η Κυβέρνηση, καλώντας τους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν αν θα κάνουν χρήση της ευχέρειας που έχουν να λάβουν πρώτοι το λόγο.
«Κύριε Φίλη δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ο Κανονισμός της Βουλής. Θα προταθούν οι υπουργοί να εισηγηθούν το νομοσχέδιο. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόζει τον Κανονισμό» απάντησε φανερά ενοχλημένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όμως η λύση βρέθηκε με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτση, ο οποίος εισηγήθηκε να μιλήσει πριν τους εισηγητές μόνο η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου και οι υπόλοιποι υπουργοί να ακολουθήσουν με τη διαδικασία που ακολουθείτο μέχρι τώρα από τη Βουλή.
«Παράκληση. Να μην καθιερώσουμε «ώρα Κωνσταντοπούλου» στο Κοινοβούλιο» είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.
Δεν τίθεται υπό συζήτηση ή διαπραγμάτευση η εφαρμογή του Κανονισμού. Θα προταχθούν οι υπουργοί. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τον Κανονισμό», είπε σε αυστηρό τόνο η κα Κωνσταντοπούλου.
Οι κ. Χ. Θεοχάρης (Ποτάμι) και Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) ήγειραν το ζήτημα των πολλών υπουργικών τροπολογιών που κατατέθηκαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, λέγοντας πως οι άσχετες με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου και οι μη επείγοντος χαρακτήρα θα πρέπει να μην γίνουν αποδεκτές από την Πρόεδρο. «Ολοι οι υπουργοί θα πρέπει να εξηγήσουν και το Σώμα θα αποφασίσει», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου.
Στη συνέχεια, ένα άλλο θέμα ανέκυψε, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής: ο εκπρόσωπός της Αρτ. Ματθαιόπουλος επικαλούμενος πρόσφατη γνωστή τοποθέτηση της κας Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την εγκυρότητα αποτελεσμάτων ονομαστικών ψηφοφοριών επί νομοσχεδίων, χωρίς την παρουσία προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στην Ολομέλεια, και προσπαθώντας να δημιουργήσουν εμπλοκή καθώς ούτε σήμερα οι ευρισκόμενοι στον Κορυδαλλό έλαβαν άδεια να παραστούν στη Βουλή, υπέβαλαν αίτημα ονομαστικής ψηψοφοφίας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. «Εσείς μας δώσατε αυτό το δικαίωμα κα Πρόεδρε», είπε ο βουλευτής της ΧΑ, κλείνοντας την παρέμβασή του.
Το πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί ξεπεράστηκε με την ανακοίνωση της Προέδρου ότι η ζητηθείσα ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι, ώστε να δοθεί χρονικό περιθώριο να χορηγηθεί άδεια στους προφυλακισμένους.
Και η Ντόρα
Την ίδια στιγμή εξοργισμένη με την Πρόεδρο της Βουλής εμφανίζεται και η Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησε έγγραφη της Προέδρου άδεια μετάβασης στο εξωτερικό, προκειμένου να προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κα Κωνσταντοπούλου την αγνόησε. Η μη χορήγηση αυτής της έγγραφης άδειας είχε εκτός των άλλων ως αποτέλεσμα να είναι η κα Μπακογιάννη πολιτικά «ακάλυπτη» στο εξωτερικό, γεγονός το οποίο θεσμικά θα σήμαινε πως δεν θα μπορούσε να ψηφίσει σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας της Βουλής δι' επιστολικής ψήφου. «Για να υπογράψει το χαρτί αυτό δεν βρήκε το χρόνο. Για να στείλει επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει το γραφείο που διατηρεί εδώ και 75 χρόνια στο Κοινοβούλιο, όμως, βρήκε χρόνο», είπε η κα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου