Pages - Menu

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σαπέν:Διασφάλιση χρηματοδότησης της Ελλάδας με τους κανόνες της ΕΕ

..
Σαπέν:Διασφάλιση χρηματοδότησης της Ελλάδας με τους κανόνες της ΕΕ.
Στην ανάγκη διασφάλισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο όμως της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος οποιασδήποτε κατάστασης πανικού των αγορών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε απλώς χρηματοδοτούμε, χρηματοδοτούμε», δήλωσε ο Σαπέν κατά την άφιξή του στην σύνοδο της G20. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για τη στήριξη προς την Ελλάδα είναι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων.

Παράλληλα, τόσο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου όσο και ο Βρετανός ομόλογός του Τζορτζ Όσμπορν συνέγραψαν εν όψει της G20 άρθρο στην Wall Street Journal με το οποίο καλούν τους εταίρους τους να συμφωνήσουν σε ένα παγκόσμιο σχέδιο ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, αλλά και μεταρρυθμίσεις.

Το άρθρο εμπεριέχει την εξής αναφορά για την Ελλάδα: «Έχουμε κοινό συμφέρον με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να δούμε την Ελλάδα να διατηρεί και να χτίζει πάνω σε αυτή τη δύσκολη πρόοδο που κατέγραψε στις μεταρρυθμίσεις. Σε στενές διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους μας, είναι σημαντικό να εφαρμόσει η Ελλάδα μία αξιόπιστη και εκτενή προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις, την ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη».

Οι κ.κ. Λιου και Όσμπορν ξεκαθαρίζουν πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ενιαία αγορά υπηρεσιών και κεφαλαίων και ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι οι χώρες έχουν διαφορετικές βαθμίδες δημοσιονομικού περιθωρίου.

Οι ίδιοι τάσσονται υπέρ του δρόμου της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, υπέρ της δημιουργίας στηρικτικών πιστωτικών συνθηκών από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και υπέρ της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φιλικών προς την ανάπτυξη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου