Pages - Menu

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σαμαράς: Πού το πάτε; Σε εκλογές της δραχμής ή σε δημοψήφισμα;

.

Σαμαράς: Πού το πάτε; Σε εκλογές της δραχμής ή σε δημοψήφισμα;
Της Μαρίνας Μάνη
“Πού το πάτε; Σε εκλογές της δραχμής; Σε δημοψήφισμα; Ούτε να το σκέφτεστε, υπάρχουν εδώ μέσα ευρωπαϊκές δυνάμεις που δεν θα σας αφήσουν να πάτε τη χώρα στα βράχια κι αυτό είναι χειρότερο από το να κάνετε κωλοτούμπα”.

Μ’αυτή την προειδοποίησε κατέβηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής λίγο πριν πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός για να ολοκληρωθεί η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί το σφυροκόπημα του προέδρου της ΝΔ στις βασικές θέσεις που παρουσίασαν οι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και η υπεράσπιση του έργου της δικής του κυβέρνησης.

“Όποιος αγαπάει την πατρίδα θέλει να πετύχει η κυβέρνηση χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της”, είπε, ενώ αναφερόμενος στις δύσκολες μάχες που θα δοθούν στο Eurogroup τόνισε με δηκτικό τρόπο: «σας εύχομαι, όταν θα βγαίνετε από αυτές τις συνεδριάσεις να είστε το ίδιο όρθιοι όπως όταν θα μπαίνετε”…

--- Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προκάλεσε τις εκλογές χωρίς να έχει πρόγραμμα, ενώ κατάφερε στις δύο μετεκλογικές εβδομάδες με τις θέσεις που παρουσίασε να διώξει επενδυτές, να προκαλέσει απώλειες στις τράπεζες και να επαναφέρει το Grexit.

Κι “ενώ βγαίναμε από το Μνημόνιο με πιστοληπτική γραμμή στήριξης, εσείς μας πάτε σε νέο Μνημόνιο”.

--- Αναφερόμενος στη θέση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η νέα κυβέρνηση συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου, αντέτεινε ότι η δική του κυβέρνηση συμφωνούσε... στο 63% - κι αυτό, είπε, αποδεικνύεται από τα μέτρα της τρόικας που απέρριψε όπως προκύπτει από το “e mail Χαρδούβελη».

--- Επέστρεψε στον πρωθυπουργό την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει μόνο δίμηνη παράταση του Μνημονίου για να προκαλέσει ασφυκτικά περιθώρια στη νέα κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας  τον προειδοποιούσε (προ εκλογών) στη Βουλή “μη τολμήσετε να παρατείνετε το Μνημόνιο” – εδώ μάλιστα είπε ότι “η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά”.

--- Ανέφερε την κατάρρευση του προεκλογικού επιχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επιτευχθεί συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου. Επικαλούμενος μάλιστα τα “όχι” της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, όπως και τη σύσταση των ΗΠΑ “να τα βρει η κυβέρνηση με τους εταίρους της”, είπε ότι (η νέα κυβέρνηση)  κατάφερε να στρέψει όλο τον κόσμο εναντίον της.

--- Ειρωνεύτηκε την πρόταση Βαρουφάκη για τα perpetual bonds λέγοντας ότι ανέσυρε την εν λόγω πρακτική από τους περασμένους αιώνες (σ.σ. Αγγλία) – μάλιστα στρέφοντας το βλέμμα στα υπουργικά έδρανα αναφώνησε... «ουάου» παραπέμποντας στο επιφώνημα του ΥΠΟΙΚ προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ.

--- Χαρακτήρισε λάθος την αύξηση του κατώτατου μισθού («θα οδηγήσει σε απολύσεις και επιστροφή στα ‘μπλοκάκια’»),  την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ («θα οδηγήσει σε υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης»), την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ («από πού θα αντλήσετε τα 2,5 δις ευρώ που θα απαιτηθούν;»), την 13η σύνταξη («το είχαμε κι εμείς στο πρόγραμμά μας αλλά από την επόμενη χρονιά») και τη θέση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

--- Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις θέσεις της έδιωξε τους επενδυτές  («αποχώρησαν όλοι από τον διαγωνισμό στα θαλάσσια οικόπεδα για τους υδρογονάνθρακες») ή για τις αντι-μεταρρυθμιστικές της εξαγγελίες («επαναπρόσληψη στο Δημόσιο» κλπ).

--- Τέλος, διαβεβαίωσε την κυβέρνηση ότι σήμερα, Τετάρτη, θα μεταβεί στη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες «όχι ως αντίπαλός σας αλλά για να στηρίξω την Ελλάδα όπως έκανε πάντα».

Διότι, όπως κατέληξε, «η ΝΔ είναι εγγύηση για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου