Pages - Menu

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

10 μέτρα – φωτιά.Συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη με..

Συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη με τους εισηγητές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο.10 μέτρα – φωτιά.Συνάντηση με τους εισηγητές της ..
ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο, του οποίου επίκειται η κατάθεση στη Βουλή, είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διατάξεις, θα υπάρχει η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται και η δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση. Προς το παρόν, δεν έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο οι διατάξεις για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, κλπ.

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η αφαίρεση του ΑΦΜ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, πρόσληψη 400 φοροελεγκτών, αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ενταξη όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού.

Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Στη συνάντηση μετείχαν οι Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (από ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (από ΠΑΣΟΚ).

Επίσης, παρόντες ήταν οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

10 μέτρα – φωτιά

Το πολυνομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για μια σειρά από μέτρα φωτιά. Το πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά έρχεται για να συμπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ.

Στο πολυνομοσχέδιο, θα περιλαμβάνονται από μέτρα κατά της φοροδιαφυγής ως πρόσληψη ελεγκτών αλλά και κατάργηση της εκκαθαριστικής δόσης ΦΠΑ και αναμόρφωση του πλαισίου για το πόθεν έσχες.

Μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:

Απενεργοποίηση του ΑΦΜ για φορολογούμενο που έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα.

Κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης στο τέλος του έτους για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ.

Ένταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών ταμείων – Ν.Π.Δ.Δ, συμπεριλαμβανομένου και των επικουρικού των ενστόλων.

Ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων.

Επιχορήγηση φορέων κυρίως του κλάδου Υγείας (νοσοκομεία κ.ο.κ.) για να αντιμετωπίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να επιταχυνθούν η αναδιάρθρωση και η εξυγίανσή τους.

Τον καθορισμό της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού.

Τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων συμβάσεων ενσωματώνοντας το σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο απλοποιώντας και επιταχύνοντας τις διαδικασίες με όρους διαφάνειας.

Τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 11 τομείς της οικονομίας με αποτέλεσμα την ελάφρυνση των πολιτών και την ενίσχυση των κλάδων.

Την αναμόρφωση των διατάξεων για το πλαίσιο υποβολής και ελέγχου του «πόθεν έσχες». Στις διατάξεις προβλέπεται η συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων.

Θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων και η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ώστε να καταστεί αποτελεσματικός ο έλεγχος.
..
Πρωτοσέλιδο 30.7.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου