Pages - Menu

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η ώρα της κρίσης, της σκέψης, της περισυλλογής και της σωστής απόφασης, έφτασε. (του Δημ.Καλαϊτζή)

 
Παρασκευή 5 Μαίου 2012
Η ώρα της κρίσης, της σκέψης, της περισυλλογής και της σωστής απόφασης, έφτασε.
Οι Ελληνες πολίτες ενώπιον της σοβαρότερης και πιό ουσιώδους απόφασης.
Ο πολίτης... καλείται να αποφασίσει εάν θα ψηφίσει με το θυμικό ή με τη λογική.
Και τα δύο είναι πιθανόν να πλειοψηφίσουν.
Εάν πλειψηφίσει η απόφαση για τιμωρία για την κρίση που περνά, θα έχουμε καταποντισμό των δύο μεγάλων κομμάτων.
Εάν πλειοψηφίσει η σκέψη για ψήφο στην ελπίδα μίας μελλοντικής ανάταξης της πατρίδος και του λαού, διαφορετική θα είναι η ψήφος.
Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί στοχεύουν να πείσουν αυτούς τους πολίτες, ιδιαίτερα τους αναποφάσιστους, ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά τους.
Οι πολίτες ακόμη και την τελευταία ώρα, φαίνεται ότι σκέπτονται πάρα πολύ, εξετάζουν πολλά διλήματα, πολλές πιθανότες,υπολογίζουν πολύ στην αυριανή κυβέρνηση, ποιά θα είναι, απο ποιούς θα αποτελείται, ποιά κατεύθυνση θα έχει;
Προσπαθεί ο Ελληνας να καταλάβει άν το μέλλον του είναι υπαρκτό, ή άν έχει ήδη καταστραφεί.
Οι πολιτικοί του "μέλλοντος" όμως με παλαιοκομματικές μεθόδους κατατείνονται στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας και της μονοκομματικής κυβέρνησης.Δέν διδάχτηκαν τίποτε.Ούτε απο την πτώση του Παπανδρέου.
Ο λαός όμως γωνρίζει ότι, παρά του ότι το ΠΑΣΟΚ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δέν του αρκούσε να κυβερνήσει και να ανελκύσει το βουλιαγμένο καράβι όταν, "άπαντες", δεξιά αντιπολίτευση Σαμαρά και Αριστερά αντιπολίτευση, κοινωνία και τάξεις, μπήκαν μπροστά και προέβαλλαν σθεναρή αντίδραση στα "αναγκαστικά" ακραία μέτρα που γονάτισαν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Η Νέα Δημοκρατία και κάθε άλλο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, με τον λαό απένταντι και την κοινωνία εξοντωμένη; 
Υπάρχει περίπτωση να αντέξει ένα κόμμα κάτω απο τέτοιες πολεμικές συνθήκες που απέφεραν την διάλυση ενός κομματικού σκηνικού που επιβίωνε χρόνια;
Η Ελλάδα χρειάζεται συναίνεση, κοινή πορεία πολλών κομματικών σχηματισμών, με κοινο στόχο την σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας και της Ευρωπαικής πορείας της χώρας.
Σε άλλες εποχές, σε άλλες συνθήκες ίσως πολλοί (και εγώ ο ίδιος) να επιθυμούσαμε να κατακεραυνώσουμε με την ψήφο μας την Ευρωπαική ακυβερνησία και ανικανότητα, όμως τώρα θα είναι η "καταστροφή".
Γι αυτό ο ψηφοφόρος καλείται να στηρίξει με την ψήφο του δυνάμεις και ηγέτη , που πρώτον μπορεί να εκπέμψει άλλο πνεύμα στην πολιτική ζωή του τόπου και να συμβάλλει στην αλλαγή του πολιτικού χάρτη της Ευρώπης και την αποδυνάμωση της παντοκρατορίας της στιγνής λιτότητας της Μέρκελ.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό κείμενο! Άντε τώρα να το διαβάσουν και να το κατανοήσουν κάτι κολλήμενα και παλαιολιθικά μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόλεμος και Ειρήνη

    Άρθρον του
    ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
    -κλασσικού φιλολόγου-

    http://filologos-hermes.blogspot.com/2012/05/blog-post_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή