Pages - Menu

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ - ΕΦΕΡΕ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.. ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.. (του Δημ.Καλαϊτζή)


Τρίτη 08 Μαίου 2012
Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πήρε το βάρος, συμφώνησε, υπέγραψε και ξεκίνησε την εφαρμογή του μνημονίου, με τις οδυνηρές συνέπειες για τα οικονομικά του λαού.Η νέα δημοσιονομική πολιτική της Μέρκελ στην Ευρώπη βρήκε..
σύμμαχο. Ο λαός στέναξε, η οικονομία υπέστη πρωτοφανή ύφεση.Τα μέτρα δέν θα μπορούσε να είναι αποδοτικά.Η ανάπτυξη δέν υπήρχε στην ατζέντα της Ευρώπης και συνακόλουθα δέν θα μπορύσε να υπάρχει σε αυτή τη φάση (λόγω δανεισμού) και στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λόγω του επείγοντος των οικονομικών δεδομένων της χώρας και μπροστά στο φάσμα της πτώχευσης, προσέτρεξε να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα ,αφού έπρεπε να καταβάλλονται οι δόσεις (με εκβιασμούς κάθε φορά) για να αποπληρώνονται οι ανάγκες του κράτους.Ετσι τα οριζόντια μέτρα έφεραν σε ασφυκτική κατάσταση το λαό.
Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011 ήταν μία επιτυχία, αλλά απο μόνη της και με τα ασφυκτικά μέτρα δέν θα μπορούσε να την κατανοήσει ο λαός και δικαίως, αφού αυτός πλήρωνε το "μάρμαρο".
Η "Ευρώπη" ήταν ανένδοτη στους ασφυκτικούς χρόνους που επέβαλλε στην εφαρμογή των μέτρων.
Μετά απο όλα αυτά, ο "αντιμνημονιακός Σαμαράς" έκανε στροφή 180 μοιρών και στήριξε τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. 
Πρίν τις εκλογές, απο την αναποτελεσματιότητα των μέτρων,την ύφεση, την φτώχεια, τις λαικές αντιδράσεις στην Ελλάδα, άρχισαν δειλά δειλά να ακουγονται διαφορετικές φωνές και στην Ευρωζώνη.
Ενόψη των εκλογών λοιπόν, δέν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. 
Ετσι ο λαός, μπροστά στο φάσμα της οικονομικής ανέχειας, τιμώρησε τα δύο κόμματα, ψηφίζοντας με μεγάλο θυμό και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η τιμωρία.Ετσι πρόκυψε αυτή η μεγάλη ανατροπή του πολιτικού συστήματος.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, είναι απτό παράδειγμα της βούλησης των πολιτών, να τιμωρήσουν έστω ψηφίζοντας με μεγάλη αντίφαση.
Ο νικητής των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, εισέπραξε μεγάλα ποσοστά.
Τα ποσοτά εκτινάχθηκαν και φαινόταν γιατί ιδιαίτερα τις τελευταίες προεκλογικές μέρες περιέλαβε στην προκλεογική του ατζέντα, την δυνατότητα και τη θέλησή του να κυβερνήσει και όχι να είναι απλά ένα κόμμα διαμαρτυρίας.
Τώρα μετά απο αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, την αλλαγή στη Γαλλία, άρχισαν δειλά δειλά να ακούγονται φωνές για χαλάρωμα του συμφώνου δημιοσιονομικής σταθερότητας της Ευρωζώνης.
Χθές η Λαγκάρντ, ο Ομπάμα, ακόμη και κύκλοι της Ευωπαικής Ενωσης, άρχισαν να λένε για πιό χαλαρή εφαρμογή μέτρων, όταν μία χώρα δέν μπορεί να πιάσει τους στόχους της και δέν είναι λύση η συνέχιση των περικοπών και της ασφυκτικής λιτότητας, αφού δέν ωφελεί στην ανάκαμψη μίας οικονομίας.
Ετσι λοιπόν , η σημερινή διευρευνητική εντολή του κ Τσίπρα, είναι ευκαιρία, να φτιάξει μία κυβέρνηση, η οποία θα εκμεταλλευτεί αυτές τις αλλαγές στην Ευρώπη και θα πιέσει σε νέες διαπραγματεύσεις. Αν εμένει στην φρασεολογία καταγγελία της σύμβασης ίσως βρεθούμε σε αδιέξοδο.
Διαπιστώνεται όμως (απο λεγόμενα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) ότι σίγουρα είναι ανέτοιμοι να κυβερνήσουν, ίσως να μήν περίμεναν τόσο μεγάλα ποσοστά. Ισως πάλι, να περιμένουν να ξαναγίνουν εκλογές, για να ανεβάσουν ποσοστά και να πάρουν πρώτη  θέση και τα μπόνους των εδρών του πρώτου κόμματος.
Οπως και νάχει η κατάσταση σήμερα θα φανεί τί ακριβώς θα γίνει, άν δηλαδή θα γίνει κυβέρνηση ή θα έχουμε ξανά εκλογές.
Τα δύο κόμματα του παλιού δικοματισμού, πλήρωσαν πολλά λάθη τους, μέσα σε αυτά είναι και η στάση του πολιτικού προσωπικού τους, δηλαδή η υπεροψία και το κούνημα του δακτύλου, δηλαδή η αλλαζονεία. Αυτό πρέπει να το αποφύγουν κόμματα που πήραν αυξημένα ποσοστά αυτές τις εκλογές και ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.  
Την "καυτή πατάτα " όπως δήλωσε και ο κ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, μάλλον κανείς δέν την θέλει.
Ο λαός όμως έδωσε υψηλά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στον προεκλογικό του λόγο περιέλαβε και τη θέληση να κυβερνήσει.Αν δέ συνυπολογίσει κανείς οτι το εκλογικό σώμα που τον στήριξε δέν ανήκει σε αυτούς (ψήφισαν πρώτη φορά), θα είναι δύσκολο να τους συγκρατήσει άν δέν δέιξει ότι κατανόησε το ρόλο του μετά τις εκλογές και πρέπει να αναλάβει ευθύνες.
Ηδη όμως διαφαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια αποφυγής ευθυνών σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διεργασίες δημιουργίας κυβέρνησης, δηλαδή ψάχνουν τον "μουτζούρη" που θα το βάψουν, παρουσιάζοντάς τον ώς υπεύθυνο για την προσφυγή στις κάλπες, που δέν είναι ότι το καλύτερο για τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν του δοθεί η δυνατόητα να κάνει μία κυβέρνηση με πρόσωπα επιλογής του και με τη δυναστόητα εφαρμογής του προγράμματός του (κάτι τέτοιο φαίνεται ήδη απο την τοποθέτηση του κ Βενιζέλου, με την δήλωση συναίνεσης και ανοχής), δέν έχει το δικαίωμα να πουλήσει την ψήφο του λαού..και να μήν κυβερνήσει. γιατί θα το πληρώσει, αφού τίποτε δέν πρέπει κανείς να θεωρεί δεδομένο.. και η υπερωψία ορισμένων στελεχών  του ΣΥΡΙΖΑ (στις συζητήσεις των τελευταίων ωρών) δέν είναι και το καλύτερο δείγμα.. εκτός και άν οφείλεται στη απειρία τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου