Pages - Menu

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές στις 19/2/2012 ή νέο κόμμα του Λουκά Παπαδήμου;;; Μια δυναμική εξέλιξη των πραγμάτων, με διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά απ’ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 19/11/2011, 14:33
τελ. ενημέρωση 19/11/2011

Το πολιτικό σκηνικό ή το πολιτικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, είναι ενδεικτικό της νέας...
δυναμικής η οποία αναπτύσσεται στα δύο κόμματα εξουσίας.

Μιας δυναμικής εξέλιξης των πραγμάτων, με διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά απ’ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Καρατζαφέρης προτίμησε, ή έτσι του είπαν να προτιμήσει, οι «φίλοι» του, να συμμετέχει, ως ΛΑ.Ο.Σ στην «συγκυβέρνηση», τηρώντας ταυτόχρονα και στάση συνέπειας, στις εξαγγελίες του.

Δίνοντας αυτόματα το «μήνυμα» του αστικού κόμματος εξουσίας, δημιουργώντας επιχειρήματα, έναντι του χαρακτηρισμού, τον οποίον πολλοί, όχι πάντα καλοπροαίρετοι, του είχαν προσάψει, ως «ακροδεξιού» κόμματος.

Η αριστερά παλεύει να πείσει περί των «προπατορικών λαθών» της, (διάσπασή της, ιδεοληψίες της, δογματικότητά της, κτλ), και να αναπτύξει εκλογική δυναμική τέτοια, η οποία θα της επιτρέψει να μεταφράσει την πολιτική της υπεροχή, σε ψήφους, στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν «κέντρα», χωρίς απαραίτητα να είναι μόνον εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία έμμεσα ή άμεσα, προσπαθούν να επιδράσουν στο είδος και την διάρκεια του πολιτεύματος στην χώρα, διαμορφώνοντας σε δύο πυλώνες την επιρροή τους, στο εκλογικό σώμα.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η χρήση οικονομικών μεγεθών, στήριξης ή απόρριψης, πολιτικών και κομμάτων, και ο δεύτερος πυλώνας είναι η χρήση των μέσων μαζικής επικοινωνίας, με συγκεκριμένη στόχευση επηρεασμού και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Έχουν αποφασίσει (αυτά τα «κέντρα»), όπως όλα δείχνουν, ότι η χώρα, ή θα πάει σε εκλογές σύντομα αλλά χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά,(ήδη διαφανήκαν σοβαρές ομαδικές αντιδράσεις), ή άν αυτό δέν είναι εφφικτό, οι εκλογές θα γίνουν πολύ αργότερα, όταν και όποτε το επιτρέψουν οι «κατάλληλες» για την οικονομία συνθήκες με «συγκυβέρνηση», πράγμα το οποίο, έχει πολύ λίγο να κάνει, με το συμφέρον του Ελληνικού λαού, της Ελληνικής κοινωνίας.

Τα "ακροδεξιά σταγονίδια" εμπεριέχουν μακροσκελή συγκρουσιακή πορεία εντός της ΝΔ, όπως και οι "διακοπές των πορφυρογέννητων".

Η πορεία πρός ένα "τοκετό", δέν είναι ποτέ ανώδυνη, αντιμετωπίζει ενδεχόμενες απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Η Ντόρα καραδοκεί, με έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό βουλευτών εντός της ΝΔ, να ερωτοτροπεί πρός μία λύση πιο "κεντρώα".

Αυτό θα αποτελέσει και την θρυαλλίδα για τίς εξελίξεις εντός της ΝΔ, και συνολικά της "δεξιάς" στην Ελλάδα.
Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα συμπεριλάβουν ή τουλάχιστον θα επηρεάσουν άμεσα, και το ΛΑ.Ο.Σ, και την Δημοκρατική Συμμαχία, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Αυτό έχει να κάνει, με τα συμφέροντα μιας οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας, οι οποίοι ως «ισχυροί παίκτες» διαμορφώνουν πολιτικό περιβάλλον, ως αποτέλεσμα επιθυμητό και εξυπηρέτησης συμφερόντων, και στους έξωθεν «εταίρους» μας.

Ένα κομμάτι αυτού του σχεδιασμού, η εκτίμησή μου είναι, ότι στοχεύει στην προώθηση μια νέας μορφής «συγκυβέρνησης» αποτελούμενη από κομμάτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπό την αρχηγία γνωστού πολιτικού τζακιού το οποίο θεωρούν ότι δεν «κάηκε» ακόμη, ή ότι δύναται να εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία.

Τά εναπομένοντα κομμάτια, αυτής της δημιουργίας νέου κόμματος, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ θα αποτελέσουν τον πολιτικό αντίποδα του νέου πολιτικού κόμματος του "δημοκρατικού" κέντρου.

Σε αυτήν την σύντομη κατά την άποψη μου πορεία, πλην όμως, συντεταγμένης, θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα, να γίνονται πιό φιλολαικά, να ακούγονται «φωνές» κοινωνικής ευαισθησίας, και βέβαια αντιδράσεων βουλευτών, θα οξύνονται οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, κτλ.

Στην ΝΔ, ήδη έχει διαμορφωθεί και το "κλίμα", αλλά και οι ιδεολογικοπολιτικές αναφορές, με στόχο τον αρχηγό κ. Α.Σαμαρά.
Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ.Παπανδρέου αντιλαμβανόμενος την γενικευμένη φθορά στο πρόσωπό του, την κόπωση, την επερχόμενη αντίδραση, αλλά και την αλλαγή σκηνικού, προσπαθεί να αποφύγει κατ`αρχάς, η εάν δεν δύναται κάτι τέτοιο, να επενδύσει στήν κατάσταση, με αναφορές στους έξωθεν ατλαντικούς ισχυρούς του φίλους.

Θεωρώ και εκτιμώ ότι ή πορεία έχει ήδη αρχίσει και ουδείς πλέον δύναται να την σταματήσει.

Οι δύο αρχηγοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) κ. Σαμαράς και Παπανδρέου θα προσπαθήσουν, ως έσχατο όπλο, να επιβάλλουν «λίστα» εκλογής βουλευτών, και τοιουτοτρόπως θα αρχίσει, έως να επέλθει, όλως τυχαίως, το απευκταίον.

Ένα νέο κόμμα υπό τον κ. Λ.Παπαδήμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου