Pages - Menu

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ - ΣΤΟ ΨΝΠΟ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCOA3P-DsRnPyv0TUkQOFUT10-75HcdJczE6vEw_qQ7JGJ85U5zn8kqtQP4cW5TgpvcsC8WkVQz0H-NJNFyY_93eSceQdNsG31wuwweGRAKrI_kUSGUBVCJxl1dk4kmICXDEQtq853Sgs/s1600/%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%259C%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%258E%25CE%25BB%25CE%25B7%25CF%2582.JPG 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει θέμα εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας στο χώρο της υγείας.

Λήγει η προθεσμία για τις λίστες της εργασιακής εφεδρείας

Λήγει σήμερα η ...
προθεσμία που είχε δοθεί σε 151 επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου προκειμένου να αποστείλουν στο Υπουργείο Οικονομικών καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, ώστε αυτό να ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις ΔΕΚΟ στις 12 Σεπτεμβρίου, το εν λόγω προσωπικό πρέπει να είναι τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ.
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νέων μέτρων, ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.
Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Ανακοίνωση ΥΥΚΑ σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων
Μάλιστα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δηλώνει τα εξής:
 Μηχανογράφηση νοσοκομείων:
Η μηχανογράφηση είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Ορθώς αναφέρει ο κ. Νεγκής, ότι η αναλυτική λογιστική δεν αποτελεί κτήμα των νοσοκομείων της χώρας, αλλά έχει παραλείψει να δει με προσοχή ότι οι στόχοι του μνημονίου είναι διαιρεμένοι σε βήματα ανά τρίμηνο έτους. Η αναλυτική λογιστική έχει συμπεριληφθεί στις υποχρεώσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011 και έως τότε θα έχει εισαχθεί στα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μαζί με την ανάπτυξη σειράς άλλων εφαρμογών μηχανογράφησης. Εξ ου και το μέτρο αναφέρεται ως «ολοκλήρωση της εισαγωγής» αναφερόμενο στη χρονική προθεσμία του Μαρτίου. Στη συνέχεια στο μνημόνιο περιγράφεται ως «επέκταση της μηχανογράφησης».
Συνένωση νοσοκομείων:
Το πρώτο βήμα αφορά τη διοικητική αναδιάρθρωση και αυτό έχει ολοκληρωθεί με το διορισμό 82 διοικήσεων έναντι 132. Οι νέες διοικήσεις έχουν αναλάβει τη σύνταξη των νέων οργανισμών των ιδρυμάτων εντός του Σεπτεμβρίου και έχουν εντολή για λειτουργική συνένωση των λειτουργιών των ιδρυμάτων αρχής γενομένης από τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες.  Το επόμενο βήμα αφορά στη λειτουργική συνένωση των ιατρικών υπηρεσιών (κλινικές). Στην τρόικα κατέστη σαφές ότι ολοκληρώθηκε το σκέλος της διοικητικής ενοποίησης και παρουσιάστηκαν τα επόμενα βήματα.
Οικονομικά στοιχεία
Το υπουργείο κατέγραψε και παρουσίασε στην τρόικα τα πραγματικά στοιχεία επταμήνου τα οποία δείχνουν επιτευχθείσα μείωση κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Οι ομάδες εργασίας της τρόικα επιβεβαίωσαν αυτά τα στοιχεία και δέχτηκαν την προβολή στο έτος για μείωση των δαπανών εντός του στόχου των 300 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον, ότι όταν τέθηκε ο στόχος, τον Δεκέμβριο του 2010, στα 300 εκατ. συμπεριλαμβανόταν και το όφελος (80 εκατ. ευρώ) από τις αλλαγές στη λειτουργία του Ο.Π.Α.Δ., ο οποίος όμως από τον Απρίλιο δεν καταγράφεται στο Υπουργείο Υγείας. Παρ’ όλα αυτά οι προβολές του οικονομικού οφέλους συνεχίζουν να κινούνται στην περιοχή των 300 εκατ. ευρώ και όχι των 220 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει εδώ να ληφθούν υπ’ όψιν δύο εξαιρετικής βαρύτητας στοιχεία: πρώτον ότι τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. δεν έδιναν οικονομικά στοιχεία με τη μορφή ισολογισμού επί τουλάχιστον μια πενταετία. Μέσα σε λίγους μήνες το κενό αυτό σχεδόν καλύφθηκε. Δεύτερον, την ίδια στιγμή που ο προμηθευτικός προϋπολογισμός μειώνεται κατά περίπου 20% από το 2009 στο 2011 το Ε.Σ.Υ. δύναται να παρέχει υπηρεσίες σε 30% περισσότερους πολίτες.
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί απολύσεων («Χαριστική βολή στο ΕΣΥ με εργασιακή εφεδρεία» - «Ελεύθερος Τύπος» και «Διαψεύδει εφεδρεία και ετοιμάζει απολύσεις!» - «Δημοκρατία») δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά, ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οποιαδήποτε αναφορά σε απολύσεις προσωπικού του Ε.Σ.Υ. καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και εκ του πονηρού αποσκοπεί στη δημιουργία πανικού και αναστάτωσης των εργαζομένων του.»
Μετά από τα παραπάνω ο Διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Εμμ. Κοσμαδάκης μας είπε τα εξής: «Όλα όσα ακούστηκαν και γράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες είναι ανυπόστατα. Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας ήταν σαφέστατη. Γίνεται μια προσπάθεια που έχει άλλους στόχους και πολιτικές επιδιώξεις. Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει καμιά σχέση με το ΨΝΠΟ. Οι εργαζόμενοι του ΨΝΠΟ γνωρίζουν ότι ποτέ δεν τους κρύψαμε την αλήθεια και πάντοτε προσπαθούμε και υποστηρίζουμε την εργασιακή τους θέση. Έως τώρα, διασφαλίζουμε πλήρως τις θέσεις εργασίας στην υγεία και μειώνουμε τις περιττές δαπάνες, τα ελλείμματα και τη κακοδιοίκηση με μεθοδευμένες κινήσεις και ενέργειες που διασφαλίζουν την ποιότητα στην υγεία. Είμαστε προσηλωμένοι σε αυτούς τους στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου