Πρόσθεσε ωστόσο και άλλες, απαραίτητες για την ανάκαμψη, προϋποθέσεις, όπως ο περιορισμός των δαπανών «ακόμη και στην Άμυνα», η αντιμετώπιση της σπατάλης στο χώρο της υγείας, η δημιουργία «μικρότερου, φθηνότερου και ταχύτερου κράτους», που θα παρέχει, όμως, ποιοτικότερες υπηρεσίες.
Το τελευταίο, εκτίμησε πως μπορεί να γίνει με την (μεταξύ άλλων) όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των, λόγω του Καλλικράτη, μετατάξεων, «ώστε και το κράτος να δουλέψει και να μην υπάρξει σπατάλη σε μισθούς εργαζομένων οι οποίοι δεν απασχολούνται σε καμιά υπηρεσία, όπως συνέβη με χιλιάδες άτομα της Ολυμπιακής που δεν έχουν μεταταχθεί ακόμα».
Αναφερόμενος στα κονδύλια που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το ΕΣΠΑ (ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ), πρότεινε, σε συνεννόηση πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να εξαιρεθεί τουλάχιστον για το 2011 η συνδρομή του Ελληνικού Κράτους, ώστε τα 4,5 δισεκατομμύρια που αναλογούν της συμμετοχής του, να κατευθυνθούν για μικρά έργα στην Περιφέρεια, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και πλούτο.
Όσον αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, ζήτησε από την αρμόδια υπουργό, να γίνει σαφές ότι αφορά κυρίως τις επενδύσεις στην περιφέρεια και ότι δεν θα διευκολύνει μόνο εκείνες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπως ο προηγούμενος.
Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρθηκε και στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε στη Θεσσαλονίκη ότι θα υπάρξει ένας τέτοιος τύπος, που θα ανταποδίδει ακριβώς αυτά που αφαιρούνται, στην προσπάθειά που καταβάλει το κράτος να μειώσει τη φοροδιαφυγή. «Ένα νοικοκυριό εκατό τετραγωνικών στην Πιερία, πληρώνει κατά μέσο όρο για θέρμανση 2.400 ευρώ ετησίως. Πώς θα πάει η εξίσωση, προς τα πάνω ή προς τα κάτω με το πετρέλαιο κίνησης; Αν πάει 100%, θα θέλει 4.800 και αν ανεβεί η τιμή το βαρελιού στο πετρέλαιο στα 100 δολάρια, θα θέλει 6.000, όση είναι όλη η σύνταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά. (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου