Pages - Menu

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 19 Ιανουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
A_1
Φαίνεται ότι οι Κατερινιώτες, μπρος στο να κάνουν τη δουλειά τους (και όλοι οι άλλοι ας λένε ότι θέλουν) δεν λογαριάζουν τίποτα… ούτε καν τη δημοτική περιουσία.
Το χειρότερο όμως είναι, ότι όλα αυτά τα «στραβά» οι μόνοι που δεν τα βλέπουν (ή κάνουν τα στραβά μάτια, καθότι δημοτικές εκλογές έχουμε σε λίγους μήνες) είναι εκείνοι που πρέπει να τα δουν…

A_2
Εισαγγελείς στους δρόμους, για να συλληφθούν με την...... αυτόφωρη διαδικασία όσοι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, διότι παρακωλύουν τη συγκοινωνία…
Κι αν δεν πιάσει αυτή η απειλή, υπάρχουν και άλλες δοκιμασμένες πρακτικές πιο αποδοτικές. Πάντως καλού κακού οι αγρότες ας φυλάσσουν τα λάστιχα των τρακτέρ τους, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Δεν θα δώσει «χρίσμα» σε υποψηφίους δημάρχους μικρών δήμων, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Μα έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρχουν μικροί δήμοι, αν τελικώς ο Καλλικράτης υλοποιηθεί.
Εξάλλου οι μεγάλοι πονοκέφαλοι για το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι στους «μικρούς» δήμους, αλλά στους μεγάλους, διότι σιγά και μην τον ρωτήσει ο Νικήτας αν θα είναι υποψήφιος στην Αθήνα ή όχι.

A_4
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίας, για να εγκρίνει ή όχι τον προϋπολογισμό του 2010. Τις προηγούμενες δύο φορές ο προϋπολογισμός δεν εγκρίθηκε και πλέον τα περιθώρια στενεύουν, αφού ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία πληρωμή, αλλά και σε κανένα έργο.

enarksh_synedrioy_KEDKE
Με χορωδιακή μουσική ξεκίνησε χθες το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τα… όργανα άρχισαν αμέσως μετά, όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης προειδοποίησε την κυβέρνηση «τα λεφτά μας ή ξεχάστε τον Καλλικράτη».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δημάρχου Πέτρας, οι δήμαρχοι είναι σε αναβρασμό, λόγω που ο υπουργός Εσωτερικών δε δεσμεύτηκε για την εξόφληση των χρωστούμενων και δεν αποκλείεται (μας είπε) να συνταχθούν με το «τελεσίγραφο» Κακλαμάνη. Παρόλο που ο Γ. Παπανδρέου τους διαμήνυσε (του ΠΑΣΟΚους) ότι, αν δεν ψηφίσουν το σχέδιο Καλλικράτης και τον εκλογικό νόμο, θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές.
Πολύ επαναστατικό ακούγεται αυτό, αλλά, λέμε να κρατήσουμε μικρό καλάθι, γιατί έχουμε δει πολλούς λεονταρισμούς (κι απ’ τους μεν κι απ’ τους δε).


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα ‘κανε πλακάκια με τις φαρμακοβιομηχανίες (και τους επιστήμονές τους, τρομάρα τους!) και «σουφρώσανε» απ’ τις κυβερνήσεις (και τους λαούς) του κόσμου δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την υγεία, πουλώντας τους εμβόλια για μια κοινή γρίπη, που την ονόμασαν «των χοίρων», οι χοίροι!
Αλλά, για τέτοιες πλανητικές κομπίνες, πολύ φοβούμαι (είναι βέβαιον δηλαδή) ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις.
Στην καταγγελία της σύμβασης για τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης-που αποτελούσαν τη δεύτερη προεκλογική παραγγελία-προχώρησε το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διαβεβαιώνοντας ότι το κράτος θα πληρώσει μόνον για τα εμβόλια που έχει ήδη παραλάβει.
Δηλαδή θα πληρώσει περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, σε δυο φαρμακευτικές εταιρείες, για 3.636.700 δόσεις που έχει ήδη παραλάβει. Απ’ αυτές έχουν αξιοποιηθεί μόνον οι 362.665 (τόσοι εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα) και οι υπόλοιπες, είπε η υπουργός «μπορούν να αξιοποιηθούν και την επόμενη χρονιά, αφού έχουν ημερομηνία λήξης το 2011».
Μ’ αρέσει που συνεχίζουμε να πορευόμαστε ωσάν οι φαρμακοβιομηχανίες να ήταν λευκές περιστερές!
Στο μεταξύ χθες, ο Νομάρχης (σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Φωτεινών και του 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Φωτεινών, για επτά ημέρες, από σήμερα.

Είμαστε φτωχοί, αλλά αγοράζουμε αυτοκίνητο και τρώμε κρέας!
Το 20% των πολιτών στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος βρίσκεται στο 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2008 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat.
Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ακόμη ότι στην Ελλάδα το 23% των νέων έως 17 ετών κινδυνεύει από τη φτώχεια (με μέσο κοινοτικό όρο 20%,) ενώ για τους άνω των 65 ετών ο κίνδυνος φτώχειας φτάνει το 22% στη χώρα μας (με μέσο κοινοτικό όρο 19%).
Ακόμη, το 50% του πληθυσμού στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει τα μέσα να έχει κάθε χρόνο μια εβδομάδα διακοπές μακριά από την οικία του (με μέσο κοινοτικό όρο 37%), ενώ το 15% δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι (με μέσο κοινοτικό όρο 10%).
Την ίδια στιγμή πάντως, το 9% δηλώνει ότι δεν έχει τα μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (με μέσο κοινοτικό όρο επίσης 9%), ενώ το 7% δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει ένα γεύμα κάθε δύο ημέρες που να περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι (με μέσο κοινοτικό όρο 9%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου